oooo..skodeng yerkk

May 23, 2011

yeaaa...tepukan..tepukan..

hihik...

uols...ai dh berjaya pegi ke terminal bersepadu bndr tasik selatan membawa kereta...haaaaaaaaaa pencapaian yg m'banggakan..lg bermakna dr dpt anugerah perkhidmatan cemerlang...

paking ket situ masih lg free selagi xtao smpi biler..pakingler situ smpi lebam..

3 ari 3 mlm aku tido smbil tersenyum....

May 19, 2011

saya x berminat...

itu ari aku gigih pegi spit99, beli brg yg merapu merapan..saje perabis duit...xtao nk belanja arah kemana duit tuhh..

okeh dh siap beli & byr...elok je aku nk msuk keter..ada 2 org pompan berumo tego aku..

'dik..mahap yer..nk pegi mane nih?'

'ermm nk blk umahler..nape?'

'errr..blh akak ckp skit..dlm 15-20mnt..blh x dik'

'mahapler kak..sy nk blk nih'...

'adik dok maner'

'dok kat blaa..bla..bla..bla...'

'owhh dkt le tuh...akak dok kat bla..bla..bla..cemgini dik, akak nih wakil zhulian..adik penah dgr zhulian?'

'penah..ape x penahnya..kdg2 sy tolong kwn2 beli zhulian nih..'

'owhhh..elok sgtler tuh...senang sikit akak nk terang..'


aishhh...akak nih..cpt & tuntas sunggoh...

'mcm nih dik..akak nk ajak le adik nih joyen zhulian..bknnye aper..blh tambah2 duit nih...bla..bla..bla..nih kalo adik x cy, tgk yearly stetmen mak akak'..sambil dia pun tunjuk stetment tuh..hmmm ada riban2 le jgk keuntungan yg dia dpt..

pastu member dia nyampuk...'a'ahh dik..nanti kalo dh byk duit. blh tukar kancil buruk nih'

'kak..kancil buruk nih pun laju gak kat jlnry..jgn pandang sebelah mata ye..'nymph aku!

aku dh malas nk layan dh..gitu gini layankan jele..

'dik..lupe plak nama akak anom..blh akak dptkn no.hp adik..bknnye aper, nanti senang2 kalo ada p'jumpaan ahli2 baru..akak blh pegi dgn adik...'

nk cpt blah..aku pun bgle no.hp..sblm blk, kak anom nih bgler pujian melangit ket aku..yelah kak..

smpi kesudah adaler dkt 20x kak anom nih tipon aku, haram 1 pun aku x pikap...xder maknenye deh aku x mampu tukar keter kalo x joyen zhulian nih...xkohseer mak bedah!

May 4, 2011

apek..minah...aku..& bas stop

yuhuu..yuhuuu..arinih br b'kesempatan ke udara..malas ya amat..unta padang pasir pun x malas mcm aku nih..abehh dh kejadian unta, buatlah cara unta...toksah memandai2 nk jd s/u pejabat pulak...

nih sj nak cerit-cerit psl kejadian ari ahad lps..aku gi jb le khen..nek bas kul 6 ptg..smpi jb dlm kul 10 mlm..turun kat skudai, port selalu tunggu laki aku..dok jelah tercongok kat bas stop skudai tuh..time tuh kat bas stop ada sorang pompan melayu & sorang indian guy..campor aku jdle 3 org..pompan nih pkai bj kurung moden, tp jenis yg jarang2 kaler kuning air gittew..muka pun not bad..comei le jugek

kat dpn bas stop nih adaler 1 keter atos tgh dok paking..dlm tuh apek dlm umo lewat 40-an le kekdahnya..mesti tgh tunggu sedara mara dia kot turun dr bas ekspress..*sangka diriku yg jujur ini*

aku pun heran awatler minah melayu nih dok pusing kepala dia belah kanan..x lenguh ke leher dia..pastu jap2 dia tunduk..mgkn pemalu kot..ahhh abaikan...pastu aku pandangle dpn..aikkkk lain mcm je apek nih...dok tenung2 minah melayu nih..OMG!...aku dh nmpk okeh...babi sunggoh insiden nih..apek tuh tgh mastebet..ghopenya dia buat minah tuh modal dia nk mastebet..setannnnnnnnnnnnnnnnnnnn!! perghhh..kemain laju dia m'goncang totey dia..aku jeling2 curi2 tgk p'lakuan apek tuh..bile bas ekspress @ bas mini benti nk turunkan penumpang..apek tuh wat2 stedi jer..pastu sambung blk buat aksi jijik dia tuh..

xlama pastu minah nih bgn b'diri..dia m'belakangkan apek tuh...babi ahhh skali lgk..apek tuh jelir2 lidah...pastu jilat2 bibir..mgkn keasyikan tgk montot minah melayu nih kot...aku nk t'gelak pun ada, tp takot lg gandaan 8x...sambil jilat2 bibir, tgn dia dok goncang2 totey lgk..xnaik2 kot..indian guy sblh aku nih x pasan ke wehhh...dia wat bodo jer..alahaii..ker dia pun naik syok skali..ehehehe

aku dh maleh nk tgk apek tuh merapu meraban lgk dah..aku wat bodo je penyudahnya..ok xlama pastu dtg 1 keter iswara..bf minah nih gopenya..dia dtg, iring minah nih nek keter trus..apek nih perati jerrrr..aku igtkan drama jijik apek nih dh abis..dia tala ket aku pulak dah..pandang aku dgn muka gatal dia tuh, nk jdkan aku modal le pulak..aku terus bolayan, main game lagik bagus...agaknya bile dh xder respon, apek nih trus blah..fuhhh selamat..

e'eh...x lat 20 mnt, dtg 1 keter paking btol2 dpn bas stop nih..yekelehh..apek tuh lg gopenye...x abis2 nk mastebet lgk ker kekdahnya..xleh jd nih..angkat kaki, nek jejantas, aku trus pegi seberang jln..kat situ ada pondok bit polis, ada petrol pam..aku duduk sblh pondok polis nih..lantaklah polis nk kata aku menyebok ke ape..dr seberang jln nih, aku blh nmpkler keter apek tuh..tgk dia dh gerak bambus..pegi u-turn gamaknya..aku perati je keadaan kat seberang jln sana..tgk org2 kat bas stop tuh pun silih ganti...haaaaaaaa nmpk dh kete apek tuh lg, tp kali nih dia paking kat bwh jejantas yg aku naik tuh..dok melilau nk cari2 mangsa utk wat modal mastebet le tuh...lama jgk dia nunggu dlm 20mnt..alih2 dia gerak, buat u-turn lgk..pastu dh xnmpk byg keter dia dah..mgkn bosan gamaknya..modal yg ada pun mgkn macit2 yg debab2, lelemak byk...kali nih aku nekad, skali lgk aku nmpk dia m'lilau mmg aku soh abg2 polis pantau keter dia..aku hafal tao no.plat keter dia..

pukul 12 br laki aku sampai..nunggu sampai nk gugur bulu ketiak...blk umah trus xde mud nk tgk cite blue..t'byg2 muke apek tuh tgh stim..muntah ijo..

Apr 22, 2011

putus harapan..putus segala2nya..

sedey uols...

jaypeeA nih mcm main2kan perasaan org jerk...bg harapan m'gunung..kalah gunung seripah eni..dr bln 3 itu ari aku pegi ngadap org2 ket situ nk folo ap ape progress..

'puan..insyaallah pertukaran puan selewatnya ujong bln 3 nih @ awal bln 4'

'puan donwori yer..sbb nama puan mmg kite dh bg keutamaan'..

okeh lega..sejuk halwa telinga m'dgrnya mcm dipuput bayu gittew...

penyudahnya ujong bln 3 cemgitu jugak..sejuk beku je sumer..

msuk bln 4 dah..awal2 bln aku kol lgk folo ap..cemgitu jgk jwpnnya..

las 2 wik aku kol lgk..

'puan..sy blm blh bgtao lgk sbb nk kene bwk dlm miting..dlm miting nanti kite nk buat penyusunan utk tempatkan puan dimane yg b'sesuaian..'

okeh..dlm hati dh b'bunga2 riang...

smlm aku kol lgk..aaaaaaaaaaaaaa lahanat!!

'puan...blm lgler..nama puan xmsuk dlm miting nih..mebi da next miting...'

'aaaaaaaaaa..next miting?'

'ya puan..'

'bile ye next miting?'

'sy xpastile puan..'

'ermmm xpelah dik..ahkak sabar jelah'..


aku dh malas nk m'hrp ape2 lg dah..pakai kabel pun xguna..kabel cap ayam ghopenye...kabel dh berkarat berkohok yg dh xmampu utk inzal sendirinya...sumenya mcm hot2 ciken shit kekdahnya...ehh..mohtip pepg buta mengadu domba kat bos..tersgtlah terserlah kebapak-an...

paswahhhh....

Apr 21, 2011

haishhhh...

ishh...ape punye perasaan aku nih...

aku xleh btol t'serempak dgn puak nih, dgr sore dr puak nih, b'ckp dgn puak nih, ehhhh ape2 jelah yg berkaitan dgn puak nih..


aku jd meluat, menyampah,x suker...mcm2 ahhh perasaan negative menerjah...kt opis nih, bile derang tego2 jer aku..aku nak x nak je layan..pastu aku ckp cam tengking2 derang...xde belas ihsan pun dr aku..heheheh


KeLInGKiNG....jauhkan diri korang dr aku!!!!!..aku elejik okeh!!

Apr 20, 2011

owhh!! suwitnya momen tuh..walopun dh berlapuk..

Ptg smlm dlm mode rajin aku kemas2ler almari baju aku tuh..lebih kurang cam kandang babi jgkler, bak kata si pidah dengan kubikelnya..

kemas punye kemas..jumperler 1 kertas kuning *bukan kertas bomohler*..ada t'tulis no.hp & pemiliknya b'nama H....(*sila isikan tempat kosong*)..tersenyum simpul aku..

-mode flasback-...whosssshhhhhh

tahun 2005,

time tuh baru beli keter & baru dpt lesen P..masey chantek, b'getah & melekit2 lg aku taim tuh..body figure masey 32-25-32..ahahahha giler kentang..skrg alignment sudah lari, ibarat tin kokakola yg setia menanti utk ditimbang kati..

time zon dlm 730 mlm, aku nk gi kelas malam..elok je smpi kat bulatan kayangan kat shah alam nun, aku di simpang pukul 6 ,nk amik simpang kul 12..dgn kontrol ayu kasik signal kiri siap2...elok je keter smpi kat simpang kul 9, ada sebijik keter kuar nk msuk kanan..trus dia gesel bodi kiri keter aku..haishhhhhhhhh..mcm2 mslh pulak..dhler aku lambat nk ke kelas..okeh..benti kat line chevron tuh..alah line yg ada kaler merah putih tuh..2-2 pemilik keter nih pun kuar..oh ye kete aku kene gesel dgn hyundai..hihik..pemuda le uols..aku dh nk menangis sbb terkujat, xtao nk buat ape...pemuda nih p'kenalkanler nama dia H...dia mintak maaf byk2 sbb katanya nk cpt..aku mcm org bodo jer melopong..sbb aku xtao nk buat ape..gitu gini, kami pun b'tukar no.hp..

okeh dh setel sume...pegi kelas..gitu gini kul 12 mlm blk umah..elok je nk tido,ada sms masuk..

' awak ok x?'

' maaf..awak nih sape?'

' sy?...sy H...yg gesel kreter awak td'

'oic..awak xtdo lg?'

'blom..sy cuba2 sms awak nih, takut gak kot2 awak x reply'

'sy baru blk kelas..'

'ok..maaf sy m'ganggu awak..boleh sy kol zurin?'

'x boleh..sy nk tido'

'ok..nanti kalo ada masa sy sms lg pd zurin'..

-tammat-

hari kedua

owhhh mcm biasa..

'zurin..blh sy bgtau 1 perkara'

'ape dia H..?'

'dr 1st taim awak keluar kreter..sy terus b'minat dkt awak..'
*hahahhahah...geli okeh..tp ini adalah kenyataan..bkn sho op...

'minat?'

'iye minat..minat utk m'dekati awak dgn lebih dekat lg'..

'hak..hak..hak..'

'awak taip ape tuh?'

' owhhh..itu bunyi gelak tahap kelakar'

'hehhee...awak nih kelakar ler..zurin blh sy kol awak?'

'x boleh'...

mane blh layan lebih2 uols..aku dh berpunya time tuh..setakat aku wat stok geli2 blhler...tapi dat guy very da baik ler..bersopan santun & berhemah gittew..dia keje shipping kat port klang nun...dipendekkan citer, kami pun berteleponler..dh xmen dh sms nih..

one day..H nih tanya aku...

'zurin..kalo H pinang zurin blh x?'

'pinang?..nk wat per?..mkn dgn sirih ke?'

'zurin nih..seriyes ler..pinang..kawin..'

'maaf H..kite dh ada bf..kita just fren je eh'...

'emmmmmmmmm...ok..'..bunyi sore dia kecewa + lemah

pas aku bgtao status aku..smpi ke ari nih ler dia dh x kontek2 aku lgk..fras nonggeng kot..mebi skrg nih dia dh kawin & beranak pinak gamaknya...


haishhh...kalo aku kawin dgn dia..mesti aku kaya dgn barang2 hasil rampasan..eheheheh....tp xmao ahh terjun tkt 3...

suwit & comei skali...ada yg meluat & terasa nk muntah ijo ker???...sila angkat tgn...

Apr 18, 2011

mcm dah xder org lain...

hi uols..ape kbr?..3 purnama x buat entry..malas + bizi= mazi...*jgn nk pikey yg bkn2 okeh*

tiap kali blk jbkan, aku salu b'harap agar penumpang sebelah aku BUKANNYA KELINGking..xkiralah jate ke tino...x suke okeh!..dgn aromaterapi dorang yg busuk, bajet cun, sho op, jakun, ehhhhh mcm2lah yg aku xsuke..

Ari jumaat...tgh batur nak nek bas, dpn aku yelah kelingKing pompan..muda lgk..yekelehhh kerek nk mampus pulak..bajet lawa le tuh..meluat okeh..fuhhhh!!! memintak aku x dok sblh dia ler..harus b'doa..atas smpi bwh tema pakaian adalah kaler HITAM..dh mcm mafia pulak aku tgk..dgn tone kulit yg sekata, xpasti itu adalah baju @ org..hik..hik..hikk..harus m'hina dlm hati..

Elok je aku jejak kaki dlm perot bas..cari2 seat aku 2B..homaigot!..kelingkin pompan td ler weh..waaaaaaaa kene duduk sblh dia..x suke!..x suke!..aku paling je kepala aku arah kiri, malas nk tgk muka dia..nk tdo pun xblh..kelingking tuh ckp dlm hempon mcm org pekak 10 taon..ahhhh sabar2..buat2 tutup mate..akhirnya aku t'tido, tp xlama sbb aku t'jg, dgr dia b'dengkor mcm bunyi motobot..rs cam nk sumbat je lubang idong dia dgn ibu jari kaki aku ni...

Gitu gini, p'jalanan dh b'tambah gelap..mata aku pun dh kuyu..elok je aku nk t'lelap blk nmpk ada cahaya silau2..yekelehhh lahanat!...dia bukak laptop pulak time gelap gulita nih..ape ke jakun sgt nih, nk tekan keybot pun xnmpk butangnye..paneh je hati aku..dia bkk lagu yg syahdu dgn sore yg lemak nyaring, dia nyanyi2..pastu aku curi2le tgk kat skrin laptop dia..ada gmbr dia dgn bf dia..siap tulis tuh 'YOU & ELAINE'..wakakakakka elaine le sgt..x padan dgn rentung & merelip..nama sooo intenesel...

okeh..bas benti kat hentian mane ntah utk kencing..minah nih pun capailer air botol kokakola..elok je dia bukak penutup, skali...whooooooooooshhhhh air dlm botol tuh b'buih & melimpah2...wakakakakaka..puas hati aku tgk bangbangboom nih...abis baju & suar dia basah..cpt2 dia capai langsir, pastu lap2 ape yg patot..bodo tahap taik ikan bilis mmg cemgituler..dh digoncang2 botol tuh, pastu trus bukak..haaa kan dah basah sblm waktunya...

-the end-

ari ahad pulak nek bas dr jb-kl...aaaaaaaaaaaaaaaa aku kene duduk sblh kelingking jugak...tp pompan tua...ya ALLAH...tensen dowh!...rs cam nk soh je driver bas tuh pasing stereng ket aku..biar aku yg bwk bas tuh...seat kat blkang aku pulak, anak2 dia 2 org pompan + cucu lelaki dia yg umo dlm 3-4 taon..cucu dia nih jap2 ke dpn, jap2 kebelakang..jumpe nenek dia..smpi dia t'pijak2 kaki aku..hisshhh mau je kasik penampar sedas..

elok je aku nk t'layang dlm syorga..aku t'panjat, cucu dia nih dok tepuk lengan aku..b'ckp dgn nenek dia kat tepi tinger aku nih..aku buntangkan mata aku kat dia, terus dia lari kat seat blkng..skali lgk dia kuar masuk kat tmpt aku nih, mmg aku ketis kaki dia kasik sungkor...tensen okeh..xblh nk tido dgn aman...

kang aku tego kang..ada pulak buku teks yg kene bakar nih..mangsa keadaan kekdahnya...tp mmg aku xleh regu ahh duduk dgn dorang nih...harus carik helikopter p'sendirian..tp dah jojai x pulang2kan balik..acanerr????


haishhh...redha jelah

Apr 8, 2011

kajian..kita ditangga yg keberapa???...

hmmm..aku xtao nk komen ape..akupun dpt dr member..

uols kaji jelah sendiri..sediakan pembaris sblm wat ukuran..



*utk besarkan, pandai2ler uols gegehkan..aku bz tgh cari pembaris*

bukan sekadar mimpi biasa..

di dlm sebuah rumah..aku berjln menuju ke dapur..samar2 je cahaya yg menyinar..aku mundar mandir..

b'gerak nk pegi ke bilik air pulak..aduihhh!!!...aku terpijak seekor labah2 besar..berkecai labah2 tuh..labah2 yg b'warna agak kekuningan..separuh dr badan labah2 tuh melekat kat jari kaki aku..uuuuuuu bisa sekali, kaki rs denyut2...

masuk bilik air, aku cpt2 basuh kaki, aku cabot segala taring labah2 tuh dr kaki..tp bisa masih m'jalar lgk...aku jirus dgn air byk kali..agak2 dh lega skit, aku kuar dr bilik air...tu diaaaa......ada seekor lagi labah2 kaler itam yg besar dok kejar aku..tarantula weh..bertempiaran lari, labah2 tuh dok kejar..kejar..kejar..aku m'jerit2 terlolong..last2 labah2 tuh melompat atas rambut aku..melekap!..aku dh jerit2 nih..ya ALLAHH...

astaga...aku mimpi ghopenye weh...tgk jam kul 12.10 pg, aku bgn..rs kaki kiri sakit berdenyut2...sama sakitnya cam bisa dlm mimpi tuh..ehhh xleh jd nih, cpt2 amek wudhuk..solat ape yg patot..minta dijauhkan segala kejahatan yg secara langsung @ tidak langsung..

misteri nusantara sunggoh!!

Apr 7, 2011

terima kasih di atas penghinaan..

aku tao, & termaktub..setiap manusia yg lahir di muka bumi Allah nih adalah tidak sesempurna mungkin..kalo yg lahiriah kita tgk yg tidak sempurna tuh adalah dr golongan kurang upaya...org yg cukup sifat pun ada tidak kesempurnaannya..

tapi kau bukanlah insan yg berhak untuk menentukan setiap kejadian..sbb asal-usul kau pun adalah dari tanah yg hina dina..

aku telan setiap penghinaan & makian kau dengan hati yang terbuka..aku terima dengan hati yang lapang.

JANGANLAH KAU PERTIKAIKAN & HINA AKU KENAPA AKU BELUM MENGANDUNG LAGI..sbb aku yakin, setiap percaturan yang ALLAH sediakan ada hikmah disebaliknya..& aku terima ujian serta dugaan ini dengan redha...walopun dlm hati mmg banjir dgn kesedihan, tp kesedihan dgn penghinaan dr kau ini berganda2 mengatasi ujian ini.

Sungguh!...aku selalu pujuk hati aku ckp 'org lain lg maha dasyat ujian yg diterima..tp mereka mampu mengatasinya dgn hati yang tabah'...

jd..azurin...bertabahlah dgn setiap dugaan ini..

Apr 6, 2011

dah masuk bulan 4 dh nih...

mode pg nih yelah ngantok..xleh tido lena le weh..cocer t'amat panas..umah aku mane ada ekon, pkai kipas angin berdiri jer..

sepatotnya kalo ikot harapan & jwpn yg JPA bg ket akukan, aku akn bertukar ke jb ujung bln 3 kan..tp laaaaaaa nih dh suku bln 4 dh..cemgitu je..statik jer...org2 jb xsuke ke aku dtg sana??...xknler kat sana bos2 paling besar pun gred 48 je kot..tade ke yg JUSA ker, busuk2 pun gred 54 ker...ishhhh kalo PA2 yg dh kertu2 tuh, pencenle wehh..kasik le can ket aku nih bertapak & bernapas kat jb nun...

susah2, uols bg jelah aku jg embee..kan sonang tuh...glemer pun glemer..

motip nk m'glemer bgai..jd retis le woiiii!!!

Apr 5, 2011

kepala atas bertutup..kepala bawah?...

hi uols...very da bzler sgt2..semenjak 2 menjak bos tangguh smpi bln 7 nih..bz kekdahnya?..uols caye aku bz?..bz men game adaler..hek..hek..hek..alah, bln 1 taon dpn aku tetap nek gaji jgk..walopun myk ron 97 nek 20 sen..

okeh..nk menjoyah pg2 nih..

kat area bukit jalil, tmpt aku memaking keter bile tiap kali blk jb..murah je paking kat situ, 1 ari rm2..

time aku nk amik keter itu ari kan, adaler sekelompok jejantanz yg pkai kopiah, serban, jubah bagai...org tabligh kot..tp xde pulak pki celak kat bwh mata..tgk aku mcm nk dimknnya aku nih, nk ditelan2 bgai..ape yg x kene kat aku agaknya..pakaian menutup orat *hehek*..aku pakai bj kurung uols..tp tudung aku selimpangler..xkoser nk berpesen bgai letak brooch 3-4 jenis..derang nih tgk aku atas bwh, atas bwh..owhhh baru aku pasan, aku pki bra push up kekdahnya..patotler cekang membuak2 semcm..*isi dlm kosong*..

tp xknler tgk aku nih pun bernapsu kot..mesti emejin yg bokan2 tuh..lenler kalo bodi aku menggiurkan cam rojita cek wan to tri..haruslah meleleh air liur..

ehh..tpkan kajian mengatakan, wanita yg jejak umo 30-an keatas mmg mempunyai daya tarikan yg tersendiri..aku termasukke dlm kajian tuh?..

jap eh..nk belek cermin jap..wow! gojes..kataku pd diri sendiri..

uols lak mcm mane?.....

Apr 1, 2011

boss....sayang kamu ketat2...muacahhh

'bila anda rasa gembira tepuk tangan..bila anda rasa gembira hentak kaki..bila anda rasa gembira beginilah caranya..bila anda rasa gembira tepuk tangan'..

ahhahaha..lagu bodo time sekolah rendah dulu ye tak..sunggoh2 hentak kaki & tepuk tangan..

nih gembira-gembira nih pehal?..cer cite...cer citer..

uols..bos aku tangguh aku smpi bln 7 okeh..setat 1/8 baru aku bambus pegi jaykayar mitbeli nun...

waaa..bos, bodek2 nih ada ape2 ker?..




terhawule uols..tasangka bos sayam kat aku ketat2 sangat..semoga bos panjang umo & gagah selalu..



hihikk...

1 april 2011 = aprilful..auta je tuh..

'ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUUUUUUU...ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUUUUUU....ALLAH SELAMATKAN KAMU SEMUA..ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUUU'..*okeh ulang lagi sampai mulot berbuih*

SAMAT ENIBESERI YANG KE-3 AJUWIN...

uols..arinih enibeseri kawin aku yg ke-3..cam tacaye pulop..rs mcm semlm je menempuh malam ketama..hmmmmmm ngeri!

masuk fasa ke-3 nih..mcm2 dugaan, ujian & cabaran datang bersilih ganti..dah tamoh nk kenang2 lagik dah..sumenya dh masuk dlm trash bin..skrg nk bukak windows baru..xmoh dh pkai windows vista lgk dah..

yeeeeeeeeee...arinih blk jb..kasik lenjan abis-abisan..



buah hati chenta..sayang kamu ketat2...*owhhh abaikan cerek letrik tuh ye*...gambar risaikel kekdahnya..






nota kaki : sungguh ful april tuh khen..

Mar 31, 2011

comei dowhh...

ni haaa..menatang alah nih...






tih..tih..tih..

Mar 30, 2011

30 hb kah arinih?...pehal wehhh bomoh mak esah nih masuk dlm mimpi aku???

Sunggoh!..aku terlupa arinih brp aribln..

Cek punya cek..arinih 30hb Mac 2011...berdetup paler lutot..

Aku lupe nk tampal road tax baru..baru tingat tarikh 'padam' road tax ialah 29 Mac 2011.smlm ler tarikh padamnya..

Balik keje kang, harus berdezup balik umah terus..tade nk singgah mane2...

Pastu pg tdkan ujan dlm kul brp ntah..tgh syok tido, aku mimpi pegi rumah norapidah..pekejadahnya..

Siap landing tido ataih katil dia lgk, dgn langsir kaler oreng ang2 lagik..

Ini bahana pidah le dtg opis smlm..x psal2 masuk dlm mimpi aku...!!

Mar 25, 2011

mungkin nikmat dh ditarik balik...

hi uols...samat pg..

skrg nih kalo uols nk b'ckp dgn aku..kene ckp kuat2 skit..kalo ckp mcm dlm kelambu, alamatnya aku wat bodo jerlah..siyes!..lg siyes dr mslh wandepepets..

dannn..aku pun biler b'ckp dgn org, rs mcm sebatu berckp..lantang & jelas...inipun siyes jugak..

sebabnya????
-
-
-
tinger kiri aku sakitler weh..berdengung je dlm tinger nih..mcm tinger kene msuk air..

ari selasa lps aku gi klinik cek tinger..dokter tuh masukkanler alat dlm tinger..mesti dokter tuh terpanjat, tgk tait tinge aku byk berkoyan2..lantaklah sana, sape soh jd dokter ye tak...

dokter ckp ada darah beku dlm tinger..atas gegendang....dokter tanya mcmane blh jd mcm tuh..

'it was minor eksiden..the ball hit on me..i've my netbol trening on sabtudei'..

'really?..thanks god..its not effected ur drum ok..nextime plz extra k-ful..'


syukur weh..gegendang tinger aku x pecah..ekceli aku tipu dokter tuh ckp kene bola..tp..biarlah resia...sbb malu, ada sorang lagi pesakit dlm bilik tuh..

sejak tinger dh kurang pendengaran nih, teramatlah sukar utk aku bergerak kesana sini..kalo drive keter, aku x brp dgr sgt org hon pin2 nih..kalo b'jln kaki pun, kurang jelas dgr bunyi kenderaan bergerak..huh..t'amat membahayakan diri..

mlm tadi titiskan ubt dlm tinger..ntah nape sakit t'amat sgt weh..sakit tuh menangkap belakang tinger trus ke leher..sblm2 nih titiskan jgk ubt, tp xderle sakit mcm nih..melompat2 mcm beruk aku nk ilangkan sakit..serik dh nk boh ubt lg..

huhu..takot weh kalo aku dh xder pendengaran lgk..skrg nih b'gantung kat tinger sblh kanan jelah..

aaaaaaaaaaa..insap...

Mar 24, 2011

janda...

Apa itu janda?..mari kite sama2 belajar & memahami makna JANDA..

JANDA:-

1) orang perempuan yang pernah berkahwin tetapi tidak bersuami lagi kerana bercerai atau kematian.

2) janda belum berlaki kiasan gadis yang telah dinodai orang dan kemudian ditinggalkan

a) janda berhiasa - janda yang belum mempunya anak
b) janda pengantin - perempuan yang kematian (bercerai dengan) suaminya sebelum berseketiduran dengannya
c) janda muda - janda yang masih muda
d) janda sehari - perempuan yang berkahwin beberapa hari sahaja lalu bercerai dengan suaminya
e) janda kepulangan - minuman yang dibuat daripada kelapa muda

3) laksana janda baru bangun tidur - peribahasa perempuan yang sangat menarik hati orang laki-laki

4) seperti janda belum berlaki - peribahasa orang yang pesolek lagi pemalu

BERJANDA:-
sudah bercerai (menjadi janda), hidup sebagai janda

KEJANDAAN:-
keadaan menjanda

MENJANDA:-
menjadi janda, hidup sebagai janda (tidak berkahwin lagi)



apepun ajal maut, jodoh pertemuan adalah ditangan ALLAH..janda pun manusia & hamba ALLAH juga, cume jagalah kehormatan sebagai seorang wanita agar ianya dipandang mulia walopun status janda itu amatlah berat utk dipikul.

sekian, kelas hari ini...

Mar 23, 2011

stop..i'm not ur slave..!!

entry b'baur ugutan okeh!!..

petang2 cemgini mmg bersemangat utk menjoyahkan diri..rasa segar & sihat je badan nih..tapayah nk minom air dr bayo ora bgai...

akukan..cukup menyampah dgn jantan spesis dominan nih..spesis yg teramat2 suka mengarah itu ini..yekeleh..lempang kang haaaa...

'zurin..kertas A4 dh abis' - dahtu ko nk soh aku tebang pokok cendana utk wat kertas..

'zurin...air dh abis' - dahtu ko nk soh aku pikul air yg cucuk2 kat water dispenser tuh

'zurin..sokabar xder ke arinih' - dahtu ko nk soh aku jd wartawan utk cetak berita terkini.

'zurin..dah kira brp sokabar 1 ari..ckup ke idak' - dahtu ko nk soh aku jd vendor sokabar ker

'zurin..toner dh abis ' - dahtu ko nk soh aku gosok2 tokey toner tuh

last2 aku ckp ' MR Z..SAYA BUKAN PREBET KAT OPIS LAME YER'..KALO DULU MR.Z BLH ARAH2 PREBET MCM PENCACAI..I'M NOT TYPE OF DAT'..spiking ala2 kak neeta..

al-kisahnya..dia nih ofiser dr salah satu kementerian..alah kementerian yg ada 'mat tiarap' tuh..bwh dia bykler prebet..prebet yg tiap2 ari gosokkan kasut dia kasik berkilat merelip-relip, prebet yg salu bwk fail kalo nk gi miting & prebet jgklah yg amik minit tiap kali ada mesyuarat..dia?..cume duduk dlm miting mkn karipap sambil goyang telo...cukup bln cocok gaji bg anak bini mkn..

bile dtg sini, nk wat minit mesyuarat mengelabah..xtao & x igt format..aku ckp 'sori..itu keje2 pegawai..xde kene mengena dgn sy'..

ape punya jantanler..bile mntk tolong skit, kemain byk hujah..tp bile nk mntk tolong kat org lain..kemainnnnnnnnn lembut gg dr telo..

pastukan..dia nih spesis suka memaksa & mendesak..geram sgt2, rs nk pijak2 je perot dia smpi kuar taik ijo..*huh! kaler tahap kronik tuh



warghhhhhhh!!warghhhh!!...makan budak....maaf, entry yg xder penutup..

dont judge the taste by its kaler...

intro ~~pasang lagu kenek2 lah udang~~

uols penah tgk bendalah nih tak?..aku br je mkn..

smlm si tapiruddin dok koling2 aku..pastu terciter ler pasal roti nih..

nih ghopenye..skroll bwh skit..

-
-
-

dlm plastik


nih dh dibugilkan...tapi aku terpaksa tutup mate bile nk mkn roti nih..sbbnya otak aku otometik terbayangkan 'benda alah' tuh...benda alah yg dh ditogelkan..x cayer korang tgk secara realiti..giler tercemar otak..

Mar 22, 2011

kau yang bernama bos...

Cuppp..cupp..cuppp...sblm tuh kite adiahkan ciuman dahi sedas kat makcik kliner...tanda kasih sayang..

'ADALAH DENGAN INI DIISYTIHARKAN BAHAWA MR.N BERSETUJU UNTUK MENANGGUH PERTUKARAN SAYA KE JAYKAYAR MITBELI SEHINGGA BULAN 6 (JUN) TAON 2011..INI ADALAH KERANA BELIAU MUNGKIN M'ALAMI KEJUTAN BUDAYA YG TERAMAT MEMBIMBANGKAN SEHINGGA BELIAU TERLUPA CARA2 UTK BERISTINJAK DGN BETOLNYA'...

wahhhhhhh...sonok bukan?..

mari kita raikan dgn daun saderi..

edisi ustazah@ ustaz...

BAB FASAKH


Erti fasakh menurut bahasa ialah ROSAK @ PUTUS. Fasakh bererti memutuskan pernikahan, perkara ini hanya boleh diputuskan apabila pihak isteri membuat pengaduan kepada mahkamah dan hakim mensabitkannya setelah perbicaraan.

Mengikut mazhab Shafie, seorang isteri boleh menuntut fasakh melalui kadi atau mahkamah disebabkan oleh berikut:-

1) Suami telah mencuaikan pemberian nafkah atau tidak memberi nafkah untuknya selama 3 bulan.

2) Suami telah dihukum penjara selama 3 tahun atau lebih dan hukuman itu telah menjadi muktamad.

3) Suami tidak menjalankan kewajipan-kewajipannya sebagai seorang suami terhadap isterinya selama 1 tahun dengan tiada sebab yang munasabah.

4) Suami mati pucuk pada masa berkahwin dan terus-menerus begitu.

5) Suami gila atau mengidap penyakit merana yang akan mengambil masa yang panjang untuk menyembuhkannya atau tiada harapan sembuh dan jika diteruskan perhubungan suami-isteri akan menjejas kesihatan isteri.

6) Suami berlaku kejam terhadap isteri iaitu seperti :-
a) selalu memukul isteri atau menjadikan kehidupannya sengsara disebabkan oleh kelakuannya yang kejam sekalipun tanpa menggunakan kekerasan.

b) bercampur gaul dengan perempuan-perempuan lucah atau hidup dalam kehinaan.

c) mencuba memaksa isteri supaya hidup lucah.

d) menghalang isteri daripada melaksanakan perintah agama.

e) tinggal dan bersekedudukan dengan perempuan lain yang bukan isterinya.

f) jika suami mempunyai isteri lebih dari satu, suami tersebut tidak melayannya dengan adil sebagaimana yang dikehendaki oleh hukum Islam

7) Kerana sesuatu sebab yang lain yang diakui sah untuk cerai fasakh di bawah hukum Islam.

Bagi penganiayaan fizikal seperti pukul, ia tidak perlu dibuktikan bagi isteri bahawa perbuatan itu selalu dilakukan oleh suami. Memukul walau tidak lazim adalah mencukupi untuk membuktikan penganiayaan.

Cara melakukan fasakh:-


Jika suami atau isteri mempunyai sebab yang mengharuskan fasakh- membuat aduan kepada pihak kadi supaya membatalkan perkahwinan mereka.

Jika dapat dibuktikan pengaguan yang diberikan adalah betul, pihak kadi boleh mengambil tindakan membatalkannya.

Pembatalah perkahwinan dengan cara fasakh tidak boleh dirujuk kembali melainkan dengan akad nikah yg baru.




~~tidak ada kene mengena sama ada yg masih hidup atau yg telah padam~~...sekadar renungan..hmmmmmm...

tiada lagi kidungmu..

okeh..okeh...aku akui itu tajuk lagu kumpulan 'bertangan kiri'...tapi bknlah aku nk bernyanyi-nyanyian dlm blog nih...kira okler tuh dr 'tiada lagi hidungmu'..

sila seriyes okeh!!...

cume aku bermonolog dgn diri aku sendiri..

- adakah aku cukup kuat semangat utk menghadapi semua dugaan nih?

Dugaan yang aku sendiri pun xmemahami kenapa aku yg terpilih..kenapa aku yang ditakdirkan menghadapinya..tapi aku xsalahkan takdir..aku cuba sedaya upaya utk menjadi hamba-NYA yang sentiasa bersyukur walopun ujian yg datang itu ibarat batu besar yg menghempap kepala, ibarat pisau yg matanya teramat tajam yg menyiat2 & mengguris disetiap inci kalbu sehingga dilapah2 hati ini menjadi kepingan yg tidak tahu ujung pangkalnya..

Apapun parut yang kekal kehari ini mungkin tidak mudah dikikiskan lagi...


Aku pasrah menunggu sehingga 3 bulan dr sekarang...

Mimpi....

Mlm tadi aku mimpi bertemu MUFTI ler uols..

Dlm mimpi tuh aku pakai t-shirt & kain batik..tgh basuh pinggan..MUFTI dtg umah aku dgn anak lelaki dia (ex-bf uols)..kami borak2..sedih sgt2...motip deols muncul dlm mimpi aku..????

Apekah petandanya?..petandanya ialah....pg nih cuaca teramat sejuk sbb mlm & pg tadi hujan turun dgn penuh rahmat-NYA...

Mar 16, 2011

edisi merembes..merewcik2..meruap2...owhhh tatahan..

hi uols..saje nk kasik uols berpeluh2 di pg ari nih..jom layan gambar2 terlampo zaman paleolitik..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


kesian..menyerongeh je apam nih..berserabot pulak tuh...


ceria dlm gundah uols..


suci morni gittew..2x pemeringkatan tuhhhhhhhhh...


ke apam yg nih korang tunggu..hihikk..malu ding dong ahh nk tatap..


yg benar,

tokey apam..

Mar 15, 2011

sikap orang malaysia mmg cemgitu..

hi uols..arinih aku br masuk kije..smlm coti..

asal buat entry jer mesti nk menjoyahkan diri..alah..joyah utk kebaikan xper..bukan rugi sen pun..alih2 rugi air liur jer..nih aku nk citer 2 kejadian yg berbeza, tapi perlakuan yg TETAP same..

Ari sabtu - 12/3/2011 (aku blk jb, x jd blk ari jumaat..maleh nk rebot2 tiket ngan budak cuti sekolah..)

Kilometer 193.8 (mcm peronda plus kekdahnya)..arah ke selatan, pas beberapa meter je dr ayer keroh..jem tahap babi hutan tunggal..adoiyaa..paneh punggung weh..tersenggok2 bas jln..aku yg dok tido memula tuh, xleh nk tido dah..pale pening sbb keadaan trafik yg teramat memualkan...keter, lori, bas, masing2 sume guna emejensi lane..nenong..nenong..nenong...nmpk bomba & polis...watdehel wehhh???..nunnnnnnnnnnnnnn dr jauh dh nmpk ada eksiden yg teruk..keter honda terperosok bwh lori kat lane kanan..acaner lori tuh blh terjebak kat lane kanan pulak..dhler jem teruk, kenderaan yg terhegeh2 guna emejensi nih, dok himpit2 nk tukar lorong pulak bile tgk polis dah letak kon keselamatan..derang nih xleh piker ker, kalo dh cemgitu gayanya mcm mane ambulan nk sampai cpt..dah korang salah guna emejensi lane..bodoh tahap xleh nk diajar..memang nyampah aku tgk driver2 yg xleh nk sabar nih..membahayakan pemandu yg lain, lebih2 lagi pembonceng motosikal..tersangatlah mementingkan diri sendiri..

Dah dgn jem yg cemgitu kan, adaler nyonya sblh aku nih..(aku duduk single seat, nyonya tuh dabel seat)..cucu dia yg dlm umo 3-4 taon nih nk terkencing..mane nk cekau R&R..alih2 nyonya tuh cucuh je punai cucu dia dlm botol mineral..aku nk tergelak pun ada..tingat citer senario..yg anak dia kencing dlm botol tuh, pastu yassin pi minom..ooooooooooo mmg xleh blah kebijaksanaan nyonya tuh..

Aku pun mmg nk terkencing sgt2..huh! puas buat teknik pernafasan agar x terkucil..alhamdulilah lps jer dr kejemman tuh, bas terus lencong ke hentian pagoh..berlari cam usin bol..fuhhh lega...

Bile sampai jb..baru aku sedar, suar aku x berzip...durjana sunggoh!...


-tamat cite ketama-


Ari senin (14/3/2011)- blk kl le kan..pas puas berfoya2..

Lps je dr kulaijaya..aiyakk jem jgk..jem tahap babi hutan betina pulak..tersenggok2, terinsot2 bas weh..rasa cam nk turun je dr bas, jln je kaki..mcm biasa, bile dh jem cemgitu byk le kenderaan salah guna emejensi lane..pehal le korang nih, xleh ke nk berdisiplin skit..menyampah ok!

Dr jauh dah dgr bunyi menjerit2..bunyi siren polis...emejensi lane mmg padat okeh..las2 peronda plus naik moto jer, sbb kenderaan derang xleh lalu..ini sume peel org m'sia yg suka menyalah gunakan emejensi lane...tuh kat dpn, lori hentam divider..terbalik..bergelimpang weh..sorang dh mati..aku dpt tgk dgn jelas, sbb aku dok seat nomot 2 dr dpn...xtaoler acaner ambulan nk lalu utk bg bantuan..

Driver bas dok maki2, marah2 sume pemandu yg pentingkan diri nih..mane2 kenderaan yg asalnya dok lalu emejensi lane, pastu ngimpit2 nk masuk lane kiri..sume kene hon dgn driver bas nih..cam sonok pulak tgk drama akasia nih...

Apaler korang nih..pleaselah jgn salah gunakan lane2 tertentu nih..apa salahnya kite bersabar skit, ini korang pikirkan diri korang je..abih mangsa kemalangan tuh, sape pulak yg nk diselamatkan?..patotnya ambulan blh smpi dlm 20 mnt, mau 3 jam baru sampai..cube korang pikirkan biler korang jd mangsa kemalangan pulak..haaaaaaaaaaaaa ape rasanya biler bantuan kecemasan lambat sampai..alih2 korang yg kojol dulu..

nama je malaysia nih maju..tapi minda rakyatnya tahap ke-3..org batu pun lgk maju..ehh ada lagi ke org batu dlm taon 2011 nih?...

Mar 11, 2011

bile time dia ada...aku byk sgt agendanya...bile dia tadek, aku mati kutu pulak..

Saiko okeh..kalah trauma sepol yg dadanya diramas2 dgn penuh kejantanan oleh nuwar..*aku refer sokabar smlm*..merewcik2 peluh betina aku membacanya..

Maap lari dr topik..

sbnrnya nk cite..bos aku kan tade..otstesyen kekdahnya ket semban nun..stat dr 9-12hb nih..mmg giler kentang ahh aku ket opis nih..agak2 nk tdo jer, aku masuk bilik dia..tido dgn rakusnya ataih sofa dia..wallawey!! mcm2 aksi aku paparkan..

Aku pun heranler..bile bos aku ada ket opiskan, aku nih byk sgtler agendanya nk culas @ ngular dr opis..nk gi tabong ajiler, nk gi byr bil hpler, nk gi cucuk duitler, nk gi beli tiket bas ler, nk gi byr duit keter ler....TAPI...biler dia tde ket opis, hasutan jin aprit setan semua tuh xnk pulak meresap dlm jiwa nih..kental ke ape aku nih???...aku duduk elok je dlm opis, dok jelah ngadap pc nih..buat keje2 berfaedah & bermanfaat..*kompem dpt pahala*

patotnya time bos tadeler, aku lbh jin dr segala jin..arinih aku x kira, jin ke hape ker, aku nk cao dr opis awal..seawal jam 12...destinasi??? tatao lgk...mgkn ke masjid wilayah..hihikk *malu*

Mar 9, 2011

kite same level ler...hakk..hakk..hakkk..

Td aku bc sokabar kosmomot (gudang ilmu ler katakan)....

Bc psl buku yg direleased oleh Tun M..rs cam nk beli jer..tp kalo ada member yg beli, bek aku pinjam je kat derang..wehhh meksu..beliler buku tuh, blh aku pinjam sedas 2 das..ini asik beli novel cintan2 jer...tangkap sendu sungguh..

Ape yg menarik & meruntun jiwa aku sbg wanita yg voluptous nih yelah ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


'TUN M HANYA MEMILIKI 2 BUAH KENDERAAN IAITU PERODUA KANCIL & POTON SAGA YG DIBYR DGN WANG SENDIRI'

eheheheh...uols tgk, mantan pi EM pun pkai kancil...vavavavava..setiausaha pejabat merangkap pencacai kumpulan sokongan mcm aku pun pkai kancil gak...hihikkk terasa diri begitu berharga pulak...hinsss..hinsss..hinsss idung kembang weh..



mode riak telah di'on'kan...

bahana petai...

itu ari aku cam moyan nk mkn petai kan....blk kg laswik..haaaaaa ambek ko, musim petai kekdahnya..best..best..ai laik!!

pegi pasar ari sabtu beli petai..masak sambal udang + petai

pegi pasar ari ahad beli petai gak..beli 2 ikat (1 ikat ada 3 papan)nih nk bwk blk PJ

blk umah kat PJ..tgk kakak aku masak sambal sotong + petai...

kesimpulannya makan petai jelah...

petai2 yg aku bwk balik tuh pulak, aku bedal lgk..mkn mentah2 je..mcm mkn popcorn kekdahnya..sedap wehh..

bilik air toksah ckpler..kalah bau ketiak abangla...

tapi sekarang merana weh..aku m'alami kencing x lawas, sbb terlalu byk mkn petai..kelikatan petai tuh dh ikat pundi kencing..perot mmg kembong sbb kencing xdpt nk proses 100%...

minom air byk2 pun tapi yg kuarnya cenonet jer..omaigot!!

boleh sesape tolong perjelaskan??? hamba nih sangap...

hi uols..ai kembali lg dgn jiwa yg lebih ceria slps ai mentelan pil tido brg setengah dozen..okeh2 roh dh tenang...

uols..ai ada permasalahan nih..

psl pitipiteen tuh..kan dh tukar dr 3% ke 1%..ujrah ke ape namanya..

so dipendekkan cite..ai layak dpt tawaran ujrah tuh..

Tujuan : Pertukaran pinjaman pendidikan

Institusi : UiTM Jengka, Park Hang

Kursus/Program : DSS (Dip. Sangat Sexy)

Jumlah Pembiayaan : RM 4,068.44 (berasaskan baki pada 1/6/2008)

Tempoh bayaran balik : 42 bulan mulai 1/6/2008

Upah pengurusan pembiayaan : rm142.40 (pembiayaan yang diluluskan x1%setahunxtempoh bayaran balik)

Ansuran bulanan : rm100.26 selama 42 bulan mulai 1/6/2008

Cara bayaran balik : penerima biaya yang bekerja hendaklah membayar ansuran bulanan melalui LHDN

okeh masalah aku yelah..aku mmg pembayar tegar pitipitien nih since 2001 lagik..so skrg baki aku adalah rm923++ je..tp nape pulak derang kira dr taon 2008 nih?..abistuh baki aku dh kurang dr jumlah pembiayaan nih..

soo..sblm aku kol derang, aku perlukan pandangan & nasihat korang..kasik gambaran skit ket aku..


toceee...

Mar 8, 2011

~~lara hati ~~

Yang tertinggal hanya gambarmu
di meja kamarku
ditemani dua puisi tentang lara hati


engkau adalah yang terindah
sepanjang hidupku
luka meruah semua telah berlalu
yang tersisa rinai tawamu
di sudut benakku
seperti kau masih disini
larut dipelukku

prahara menerjang
kekasihku terhanyut
menghilang
ku semaikan duka
kau tak pernah kembali

oh...angin malam
bawa laguku
ungkapan rindu menggebu
ku masih tetap bertahan
semua kenangan


~~katon bagaskara ~~

Mar 7, 2011

~~sorry seems to be the hardest word ~~

( soory seems to be.....the hardest word )

what i got to do to make you love me?
what i got to do to make you care?
what do i do when lightning strikes me?
and i wake to find that you're not there?

what i got to do to make you want me?
what i got to do to be heard?
what do i say when it's all over
sorry seems to be the hardest word

it's sad..so sad
it's a sad..sad situation
and it's getting more and more absurd
it's sad so sad
why can't we talk it over
always seems to me
sorry seems to be the hardest word.......





~~blue feat elton john~~

jujur~~by radja

Duhai kekasih pujaan hatiku
Apakah kau memberiku satu arti
Sedikit rasa yang bisa kumengerti
Bukan sumpah atau janji

Buktikanlah bila ada cinta
Setulus hatimu bisa menerima
Sebatas kejujuran yang kau miliki
Bukan sekedar bersama

Jujurlah padaku bila kau tak lagi cinta
Tinggalkan aku bila tak mungkin bersama
Jauhi diriku lupakanlah aku....

Selamanya.................

kene rm130 jer...

Ari sabtu byr saman..wahhhh lengang bagai dlm sorga kat balai polis trafik jelebu..xyah amik nombor, sbb aku adalah org ketama skali sampai...

Pas dpt diskaun..total saman adalah RM130.00

'mulai arinih..sy akn patuh undang2 jln raya..ayoh laungkan kuat2!!'

aku kene pikir semasak2nya...bukan semudah masak mi megi @ masak air

Serabot pala otak..serabot mengalahkan serabot bulu ari2...

Aku pun xtaoler samada aku blh bertahan @ tidak dlm menghitung utk masuk fasa ke-3 nih..

Tapi kalo itu keputusan yang terbaik..aku terima dgn hati yg redha...walopun sakitnya itu jauh lebih sakit dr terjun bangunan 30 tingkat...

Mar 4, 2011

owhhhhh..sungguh xpercaya...akukan seorang yg berhemah...

cek punya cek...omaigot!!

aku ada 2 saman uols...

WMS **** 24/11/2007 MENGHALANG LALULINTAS KUALA LUMPUR 4.40PM RM30
WMS **** 23/10/2010 JLN SEMASA LAMPU ISYARAT MERAH JB 12.15 AM RM200

Total = rm230

huih...kopak wehh duit...terencat nk joli katakz kat sogo...'abanggggg jem tolongggg...i folooooo '

ober da c...

Pg td dpt panggilan hangit dr retis roh sejuk beku kekdahnya...

Kami pun bual2..bual2..bual2..ngumpat..kutuk..ketawa ngilai2...

Tgh syok bual2..terselitler 1 citer..

'juin...ko tao meksu *bukan nama sbnr* nk gi korea'

'haaaaa korea?..dasatnya'

'tulah ko..xtao..meksu *bukan nama sbnr gak* byk duit..'

' dia nk gi bile?'

'bln 11 nanti..dgn suhana *bukan nama sbnr gak*

'eh..meksu tuh *bkn nama sbnr* asik gi jenjln ke ober-c jer..dlm mesia nih xder ker?'

'dlm mesia dia dh abih jln'...

'aku jgk yg blk2 jenjln ke pd ler..bla..bla..bla...ko ada gak ler tapir gi jenjln ke bandung..ober-c gak tuh'

'alahhh..balik kg kekdahnya..' kata si pidah *bkn nama sbnr gak*

pastu bual2 apentah..x hingat dah..owhhh cite psl ekjorawati nk gi ober-c gak..dasat2 theols tuh..sumenya ober-c


aku jgk yg terkepam dlm mesia nih..berkulat dok dlm kl nih..

'saya cintakan malaysia!..' *ayuh laungkan kuat2 bersama2..*

motip: meroyan seketika

Mar 3, 2011

sedey gandaan 8x

sobb..sob..sobb...manjang sedey je kan perjalanan idop aku...

mlm tdi tgk drama kat tibi9, pukul 8.30mlm..tajuk dia 'MAHLIGAI ITU MILIKKU'...citer berkisarkan suami yg ada 2 anak, bekerjaya & berjaya dlm business..sedar x sedar diri dia dianiaya oleh kawan baik sendiri yg cemburu akan kejayaannya..mastesmind adalah seketeri dia sendiri..mula2 berjaya menepis godaan..lama kelamaan tertewas sudah..akhirnya kawin jd bini nomot 2...

Lama kelamaan byk masalah timbol dgn bini nomot 2..asik gado..gado..gado...bini nomot 1 mainkan peranan utk pisahkan dorang ber'2..tp cara yg digunakan teramatlah berhemah dan diperhalusi...kire bijak jugaklar..end of the story..laki dia ceraikan bini nomot 2 sbb curang sudah..kira bini nomot 1 nih winner ler utk dptkan balik laki dia...


sob...sob...sob...

ayat stendet..

hi uols..dh mamam?..saje nk syering2 dgn uols utk tatapan di hari tua..okeh kite stat dgn ayat2 stendet yg mmg dh naik cair tait tinger m'dgrnya...cekidaut uols..

--

---

---->

AYAT KETAMA:-

Q: ape rasia si polan yer muke nmpk bersewi2, tegang, mulus, gebu & x mamah dek tua?
A : ehhh..saya tade rasia..saya salu basuh muke dgn air wudhuk yg sempurna..kendian sy amalkan mkn ulam2 (jering,petai,kerdas,buah geduak,pegaga,bla..bla..bla..)..pastu hati kite mestilah kene sentiasa bersih...pastu saya dh 20x katam ngaji..pastu saya salu wat solat sunat..pastu saya salu gi mesjid..taon nih sy nk gi umrah *jenjlan kekdahnya*

komen: ptuihhhhhhhhhh...!!!walhal abis dah 8 botol botox disuntik..smpi tang apam pun abis gak disuntik supaya xnk kasik geleber..

AYAT KEDUA:-

Q : acaner boley si polan jatuh chenta dgn si polan nih?
A : saya xtao pung yg sipolan nih retis..sy igtkan dia nih salesgal pasaraya mane ntah..bla..bla..bla..

komen : nmpk sgt retis nih suam2 kuku kambing..tarap2 roh sejuk beku sampai org xtao pun yg ko nih retis..hantu kak limah lg glemer le weh..

AYAT KETIGA:-

"laki akak xmenler keter2 buatan mesia nih..dia piley yg ober-c punye keter..mcm bios ker, hiyundetke, mesediske, bla..bla..bla..."

citt..aku tgk laki ko bwk poton saga yg BLM tuh jer..mane kete dr ober-c..sblm2 nih dok bwk kete mesia gak..iswara gittew...

AYAT KEEMPAT:-

" baju2 anak akak sumenye brendet2 bgai..kikok, kikilalala, anakku anakmu..bla..bla..bla..."

lagile sengal...sume tuh x wujud...ayat time raya ' ini je baju yg sempat akak beli kat kedai XXXX *cap ayam* sbb akak bizi sgt time poser tuh, x sempat nk soping bgai kat soping kompleks"..

AYAT KELIMA:-

"ape barang pegi spital gomen nih..xde klas..akak pegi private..panel asben kekdahnya..masa time akak bersalin tuh, akak pegi pusat rwtn bla..bla..bla..bla..caj dlm 3-4k bgai"

komen : x kisahler mane2 pun..private ke gomen ker..abis gak apam ko tuh kene belek & telek dek dokter, misi bgai...

AYAT KEENAM:-

'ko tao...sedara aku nih dato Y..dato J..datin M..tan sri F...kawan2 aku pulak bos besar ket situ..pengarah ket sini..sumenya aku kenal'

komen : memangler sumenya ko kenal..tp derang tuh kenal ke ko?...tarap2 sedara bau2 kentut bolehlah...

AYAT KETUJUH:-

Q: si polan..blh jelaskan hubungan dgn MR Y..MR KK?
A : no komen...no komen..no komen..no komen..no komen..no komen..no komen...ehhh jgn byk tanya boleh x..nanti ai saman u br tao..siyuinkot

AYAT KELAPAN:-
No komen

AYAT KESEMBILAN:-
No komen

AYAT KESEPULUH:-
punnnn no komen gak..


kesimpulannya ialah...dah tammat...

Mar 2, 2011

aduila..aduila....akit...

nape weh boops aku sakit nih..bengkak pun yer..xleh tersentuh pulak tuh..kalo nk piyet xpulak sakit mcm nih..

aaaaaaaaaa moskil..takot...dahler piyet delay 4 ari dah..aaaaaaaaaa takot...

ketakotan melanda...'abang jemmmmmmmmmmmm tolong...i foloooo'

kepingin dowh...

ya Allah..kepingin sgt2 nk mkn bendalah nih..merata mencari..tp xder..siap tipon mak kt kg soh cari..mak ckp manade..bkn musim dia skrg...org asli pun dh moden skrg..bz dgn fb..tade mase carik bendalah nih..ngehhehe..aku nk yg asli, pure punya..xmoh yg jual2 mcm kat pasaraya tuh..

----

---------

------------>>>











aaaaaaaaaaaa...sedapnya petai..mcm terasa-rasa je kat tembolok...

kau buat ku tertunggu-tunggu..

Keadaan aku & si dia *bukan nama sebenar* hampir2 agak same...

kalo si dia nangis2 cam berok kene cucuh dgn besi panas..aku lak mcm besi panas kene cucuh dgn berok...

Nangis jugak mlm td..gado2 pasal fb nih ler..aku tensen tao tak..pas gado2 trus kat of..sampai ke pg nih aku masih ternanti2 panggilan hangit yg selalu dipraktikkan selama 2003-2011 nih..

Xpelah..aku tunggu je panggilan dgn hati yg terbuka,sabar & redho...esok masey ada..


sobbb...sobb..sobbb

sumenya orijenel resepi okeh..tade tambah msg, pewarna tiruan, gelatin, sakarin, asid benzoik, nitrat, sulfat, amonium, asid sitrik, tartzine...

Aku tao...


--> aku x selawa keterin zita jonet

--> aku x segebu jiji ejet

--> aku x sejelita pasah panda

--> aku x seseksi cam kim kadasian

--> aku x segenit nowadenis


tapi..tapi..tapi...

'waaaaaaa juin...gigih ko tepek celak kat bwh bibir'

aku termangu2 bodo..pehal nih...

'tepek celak mendanya..gile ke ape?'

'tuh ko buat tahi lalat kat bwh bibir tuh'

'ekskiyus mi..ini orijenel okeh...tade nk letak efek segala mak nenek bgai..tahi lalat bwh bibir aku nih tersangatlah orijenelnya cam siti nowalija...'


xmen ler nk saporting benda2 tiruan nih..cume padding ketet je yg lebih utk kasik side efek besar skit..hihikkk

mungkin ko x phm bhs melayu agaknya...

smlm dlm entry aku kan..aku cite pasal aku blok fb sorang minah garit nih dr trus add laki aku...

Upenya mlm td..minah nih add lg laki aku...giler batang ke ape nih?..dh merenyam sgt, pegiler gesek kat batang abangla nun...pilih je saiz ape yg ko nk..attention seekers sunggoh!

Blh accept..dh masuk dlm frenlist..tp segala profile, ape aktiviti sume bgai x appear..klik le 8 juta kali ket nama tuh..button stil running sampai ko pencen..

Aku tanya programmer ke sini blh banned ip x..derang ckp itu susah skit..tp nanti derang nk ajar aku acaner nk disable account..pastu acaner nk tgk profile org tuh dr a-z (sampai ke akar umbi bgai)...

mark zukerbek mesti menangis tersedu sedan..ehhh bil gets xnk amik aku jd dia punya programmer ker?????....


motip???

Mar 1, 2011

dun play2 wif me & dun carik pasal dgn me okeh!!!

Bermula dgn kawan main poker je dlm fb..

Pastu berhntr msg2 bgai dlm fb...

Pastu tgk dah esep bgai dlm fb...

Sakit ati sgt2..pehal pulak nk esep2 bgai nih..nko sndri pun xkenai budak betina garit nih...aku remove..


Nih pasal laki aku dan sorang budak pompan dlm fb ler...

Arinih aku cube bukak fb laki aku..dh xleh..'password changed'..

Xper...one thing yg laki aku xtao yelah..aku hack emel dia..password fb dia bg..tp password emel dia xbg..tp xper..itu sume kacang je..tgk sape yg kene..

Aku bukak emel dia..tgk budak pompan nih dh esep bgai laki aku sbg kawan...uols tgk..walhal aku dh remove dia sblm nih..mmg nk minta mkn penampar gamaknya...

Fb dh xleh bukak kan..aku reset password baru..okeh berjaya..aku masuk fb budak pompan nih..aku blok/sekat dia dr hntr ape2 kat laki aku...pueh hati..

Pasni aku nk create forwarding emel dr account laki aku ke account aku...senang nk tgk ape msg masuk/keluar dr fb..

Memang penasaran sunggoh pagi nih....

Feb 25, 2011

pasal ko lah setannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....aku laki bini bergado!!

warghhhhhhhhhhhhhhhhhh!..warghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!...warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

setan..setan..setan..setan...*tersedak setan*

sakit ati tao dak..sakit ati tersangatlah sakitnya...mmg rasa sakit ati nih tembos ke tulang belakang..


laswik aku dtg mintak penyata bil telefon laki aku..ko ckp buat surat utk 3rd party kolek..just surat aje..surat aje okeh..SURATTTTTTTTTTTTTTTTT..SURATTTTTTTTTTTTT...ko phm x surat..

okeh arinih aku buat surat...

elok sampai je kat business centre telekomunikasi nih...ko ckp nk salinan IC pemunya hp pulak..yakni bersamaan ic laki aku ler..babi tao dak..apsal laswik ko xckp nk salinan ic..ko ckp surat aje!

Xkn aku nk pegi balik..pegi balik..ko hingat walopun ron95 x nek, aku blh bazir2kan petrol cemgitu jer??...dahler aku tipon2 laki aku soh faks salinan ic dia xpikap pulak tipon..sakit hati tao dak!...

Sakit ati punya pasal..trus blk opis...pastu gado2 dgn laki dlm tipon..pastu yg jd mangsa tipon ler..kene lecot kat lantai...padan muke tipon tuh sbb laki aku yg beli..biar jahanam..dah xde tipon nanti, pakailah pablik fon tuh..kalo sayangkan aku beliler hp baru...*itu je modalnya*

Maleh nk blk jb arinih..sakit ati+xde mud = menggangu kosentrasi aku nk bersenggama nanti...

warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!


roh gila kembali dah..

diluar separa sedar..ke btol2 dia nk sabotaj aku....????

hi uols..arinih gi keje dgn semangat yg bara membara...penuh dgn kejituan...smlm tghri pas mkn blh tido dgn asyiknya dlm bilik bos..yeler bilik bos kan ada sofa empuk bagai, sofa yg blh tenggelam buntot sedalam-dalamnya..

Tapi bkn nk cite pasal sofa pun..mukadimah kekdahnya..aku sbnrnya nk cite pasal laki aku...alah...sesekali nk jugak intepremkan laki dlm blog nih, walopun laki aku x semasyur ismet ulam raja...

laki aku nih buas masa tido..weiii bukan buas ituler..maksud aku mcm mane yek...alahh buasler..byk kali dh aku jd mangsa..

KES KETAMA:-
Time tuh tido kat seremban, kat umah kakak aku..tido punya tido..dia m'gigau nk cungkil bijik mate aku..aku tolak2 kepala dia..'wei nk membunuh ker'??..dia ckp dia mimpi cungkil harta karun..pigidah...

KES KEDUA:-
Yg nih aku xtao mimpi ape..m'gigau nk cekik aku..yekeleh...kalo x kaco tido aku x sah gamaknya..

KES KETIGA:-
laswik laki aku siku hidung aku..terpanjat aku, sakitle sangap..aku terus bg sedas penampo 'abahhh..apsal siku idung mama nih'...'abah halau nyamuk'...nyamuk wakluuu...ntah hape2 le dia mimpi..

Sakit ati dibuatnya..tido ngalahkan beruang..kang aku balas balik kang, nusyuz pulak kekdahnya..sbb biler aku tanya keesokan paginya, mesti dia akan ckp 'ye ke ma..abah wat ma mcm tuh..sakit tak?'...

Xkan nk tido aku kene pakai kostum cam ROBOKOP...pak jabit pun geleng kepala 18x

Feb 24, 2011

tak terucap dgn kata2..hanya mampu buat aksi gegaran..

Pantang..pantang dgr @ tgk perkataan 'aksi'..menerobos je ke alam lain..

Leka main game..bos kuar bilik..owhhh dia nk gi epot dh pg nih..

'rin...ai nk pegi dah'

'a'ah yelah'

'rin nk pesan ape?'

aku nk ckp 'coklat tetek'..tp x sanggup..sbb ada perkataan 'tetek' tuh..takot nanti bos sehtim pulaks...silap aribln kang dia tanya tetek sape, size ape..parah!!

last2 aku ckp 'encik N...beli cekelet ye'

'cekelet?'

'a'ah..cekelet yg sedap2 tao!..'

'yelah2..nanti ai belikan'...


rompongle gg nanti dok byk mkn cekelet...kat pegawai lain pun aku pau cekelet gak..

kesian dia..dia garu punai dia..tp dia kene byr denda pulak..

Reminder:- please bring ur own 'dick'syeneri..we do not provide any translation on dis entry..T&C are applied...



JB: A factory workder who claimed that he scratched his 'itchy' private part in front of a neighbour by accident paid the price for his act.

Ahmad bla..bla..bla..23, was fined rm1,500 in default 3 months's jail after he pleaded guilty to outraging the molesty of the 41-year-old school teacher.

The accused was charged with exposing his private part to the victim who lived in an opposite flat at Tmn Pelangi Indah. He did this at around 6am on Oct 8, 2009. According to court documents, Ahmad bla..bla..who was in his room, had exposed his genitals to the woman who was hanging clothes along the corridor of her home. In mitigation, the accused said he always kept his room window open.

' I had just taken a shower and went into my room to change my clothers'..he told the court.

'I suddenly felt itchy and scratched my private part, but I didn't know she was watching me' he said..


-sumber sokabar de 'star'-



nk simpati pun yer..nk gelak guling2 pun yer...sukati dialer nk garu punai dia sbb gatal..lgpun dia dlm umah & dlm bilik dia..yg cikgu tu pi skodeng watpe..cesss!! dh kenyang skodeng sibuk wat repot polis..

tapi...kalo kt jb, aku slalu gak bugil dlm rumah nih..dpn umah aku cina, blkng pun cina gak..agak2 dorang skodeng aku tak?..jgn ada 3gp udah..pakai baju bile nk masak jer..yeler..percik dek mnyk panas kat anu tuh kang..sia2 jer..jd apam gula hangus nanti...

ehh..motip mulot aku cam tempayan???

pokgad kat keykeyar nih mmg nk kene mintak penampo...uolss mampoo???

Aku geram btol dgn pokgad yg jaga pintu utama nk masuk ke keykeyarr nih..

Skrg kan dh letak palang...pastu nk masuk kene touch..ada 2 palang..1 utk pelawat & 1 lgk utk kakitangan..

Semalam punya kes:-

ada keter kat dpn..pokgad tuh bukakkan palang..pastu dpn aku motor..pokgad tuh pun bukakkan palang..elok je aku sampai dkt dgn palang, pokgad tuh trus turunkan palang..pekeheyler pokgad nih..aku trunkan cermin keter...

'apsal turunkan palang nih?'

'kad tac maner?..kad mane?'

'ada nih'..

'haaaaaaaaa pakailah kad tuh'...

yekeleh pokgad nih..aku dhler terlepas skrin nk tac kad tuh..sbb ko punye pasal ler..
nak rives, keter blkng ada pulak..ahhh lantaklah sane..rives jer..

'time org lain ko naikkan palang..biler time aku suka2 je ko trunkan palang..'

aku jeling pokgad tuh..


Pg nih punya kes:-

Aware xnak jd mcm smlm..sampai kat skrin aku nk tac..pokgad tuh dh tekan button naikkan palang..mmg gatal sunggoh le telo ko nih pokgad..aku rajin nk tac, ko pandai2 nekkan palang...dh xde keje sane, ko pegi lap bangunan keykeyarr nih...


aku xpandai liok lentok & manje cam pidah usha si romie tuh..aku kan garang..warfff..warfff...grrrrrrrrrr...

aku xmabok todi..apatah lgk mabuk air ketum..mabok chenta jauh sekali..

pusing..pusing...pusing..bikin penasaran dehh!!

semalam mmg gilos..otak mmg penat..otak aku kan otak tarap2 pemimpin dunia...haruslah bergeliga gittew..blh buat batu cincin lgk..

drive blk kije smlm aku khayal jer..otak menerobos alam ape ntah..

opis -----> wisma tani ----> bangsar (kl sentral) ------> pantai dalam -----> NPE ----> petaling jaya -----> kg lindungan

tapi..

tapi...

tapi...

patotnya aku masuk NPE (pertama)nk ke s.alam, kelana jaya..tapi aku dh masuk NPE nk ke Sg.Besi, S'ban, Ampang, Cheras, KLCC...salah jln wehh...dgn gigih byr le rm1.60..exit ke bukit jalil, pastu masuk haiwey plus balik..pastu masuk NPE balik..xke giler namanya tuh..okeh byr lgk rm1.60...smpi tol PJS 2, byr lgk tol rm1.00

dgn gigih semalam 1.60+1.60+1.00=4.20 duit aku melayang ke arah tol...tambah lgk rm3, blh byr tol ke seremban dah..


kene terapi otak nih..ehhh dgrnya arinih kat SOGOk member's card sale..tade kene mengena pun dgn otak...

Feb 23, 2011

budak misi@ nes yg suam2 kuku kambing yang carik pasal dgn co-driver bas..sungguh mencabar!

wallaweyyy..mmg sunggoh mencabar taitel tuh..adaler dlm 6 harkat..mari bertaranum kekdahnya..

Cite nih jmmt lepas..mcm biasaler aku kan suke cite2 yg dh basi, yg dah bacin nih..ehhh sedap aper..

Nek bas maralener..aku dpt seat dpnnnnnnnnnnn sekali, btol2 bakang driver..aku suke sbb blh terjah driver tuh terus..mase beli tiket ket konter TBS tuh, kondisyen bas adalah single seat + 2 seat..tapi biler dtg bas kondisyen adalah sebaliknya 2 seat + 2 seat..seat dibelah kiri mmg reserve utk co-driver..

sekonyong2 nek ler budak misi..kecik molek je orgnya..terus dia terjah nk duduk kat seat co-driver tuh..

'ai punya seat 1a'

'sini seat utk driver..tgk dh tulis kat atas tuh'

'tapi masa ai beli tiket td..ai dpt single seat'

'itu sy x tao'

'abis ai nk duduk mane?'

'duduk jelah mane2 yg kosong'..driver bas tuh dh malas nk layan..

alternatip, budak misi tuh dudukler sblh aku..dia duduk belah tingkap..membebel2..hishhh muka mmg mintak kene penampar..

'eeeeeeeeeeee burukler bas nih..ni langsir nih ape mcm nih'

'dik..yu baru 1st time ke nek bas?' aku tanya

'xlah kak..ai br je nek bas nih..eeeeeeeeeee tobat xnk nek bas nih'


yekeleh..lempang kang haaa...

nyampah weh..dgn gigi dia yg agak mancung tuh..suara dia yg kecik nyaring tuh..dgn gedik2 dia tuh..rs nk lempang laju2 je ket muke dia..

elok je bas kuar dr terminal..terus budak misi tuh kol bapak dia

'ye abah..bas nih buruk ya amattttttttt..mcm bas nak ke lcct..pastu dgn langsir dia mcm nih..bla..bla..blaa'

'dira geram tao bah (*owhhh nama dia dira)*...co-driver tuh kurang ajar sgt..dira tanya elok2, dia marah dira..dahler muka driver tuh dira xnk tgk..menyampah sgt..xder customer sebis langsong...dira nih kastemer tao bah..kastemer is alwaz rite'

yekelehhh...memekak jelah..soh jelah bapak ko beli helikopter cam jojai tuh kan senang..budak misi tuh sengaja je tinggikan suara dia..tapi co-driver tuh buat2 tido..maleh nk layan kot..

usai kol bapak dia...dia kol mak dia pulak..bilerler nk abis drama samarinda nih

'iye mak..dira geram dgn co-driver nih..dira ckp elok2..dia marah dira..mmg xblh eseptebel le mak..muke dia mmg annoying sungguh..bla..bla..bla'

pastu agaknya mak dia mrh dia kot..dia m'jwb

'mak..mak taokan dira nih mcm mane..dira xkn jd mcm nih, kalo org tuh ckp elok2 dgn dira..yelah mak..mak doa jelah dira nih dpt tido semoga kemarahan dira nih ilang, pastu semoga dira selamat smpi'..sambil mendengus dia letak tipon..

ekekke..lawak jugak...

ehhh igtkan dh abis..ada lg sesi telefon..kali nih dia telefon bf dia pulak..jln & plot citer adalah same..dgn sore dia yg nyaring tuh..

pas abis ckp dgn bf..dia toleh ke arah aku 'hihi..saje je dira ckp kuat2..biar driver tuh dgr'

huh..mmg rase nk lempang uols..dgn gg dia yg mancung tuh...

time dia tido..aku tgkler dressing dia atas bawah..pkai uniform misi tuh..pastu pkai sweater kaler putih, corak bintang kaler pink..kasut itam dgn tali kaler pink..huh! pinky sunggoh..kalah kak woss XXXL serba pink...

berdengkor uols dia tido..bising..napeler dia dok sebelah aku...pasrah jelah..

smpi machap bas benti nk isi myk..ramailer penumpang pakat turun nk gi tandas..minah kekwat nih pun bgn..

'eeeeeeeeee sejuknya..dira x tahan...xsejuk ke kak?'

'tak..dh biasa..tmpt keje ai lg sejuk dr nih'

'omaigot...ai keje kat wad..tapi kalo ai OT lg sejuk tao ekon dia'

'haaaaaaaaa kalo kat wad, lgler sejuk ekonnyer'

' akak keje kat mane yer..keje ape?'

'keje kat hospital gak'

'keje kat bhgn mane?'...dgn gg mancung dia tuh yg mmg meluat aku tgk, dgn sore nyaring kecik dia tuh..

'AKAK KEJE KAT BILIK MAYAT'...hehehhehe...padan muke!

nyampah aku..ko igt ko misi org nak layan ko cam kak woss???...pigidah..nek bas dgn rege rm31.20 ko diman cam nek airbus 380 pulak...dgn driver pun ko nk carik gado..apatah lagik ko nk layan ragam karenah pesakit2 kat spital..

pas bg jwpn seketul gedabak tuh, aku buat tido2..

sebab ai sayangkan yu deep2 ler ai sanggup buat utk yu...*edisi terloya*

burppp...kenyang uols..baru pas mkn kat atas bukit tadi..gigih pegi jln kaki..dgn harapan lemak2 sayuran pecah..

tajuk entry mmg xblh blah..aku pun rs loya...

laki akukan perokok yg tegar..xmkn nsk pun xper..asalkan dpt rokok..aku soh dia kawin dgn anak tokey rokok, xmoh pulak...bile aku soh dia benti merokok, mesti jwpn septikal dia tuh menjelma 'mama..kalo abah benti hisap rokok..abah nk hisap ape pulak nanti'...cess..cess..& cess..isap jelah ibu jari kaki aku nih...

1 hari laki aku blh abiskan 3-4 kotak rokok..kadang2 sbb dh terlampo byk sgt merokok, smpi lupe kat mulot tersentil lg rokok, dia dh cucuh rokok baru..xlat 5 minit dh cucuh rokok baru..heran aku..

Itu ari aku nekad & perjuangkan hak aku sbgai isteri yg dominan!!..spt mane dominannya kak woss XXXL...aku pegi farmasi, aku beli ler lozen yg mcm dlm tibi tuh..niquitin ke haper namanya..'dh 7 ari sy x merokok'..

Beli 1 papan jer dgn rege rm17.90..kalo sekotak dlm rm69++ kalo x salah aku..cara penggunaan adalah teramat senang..cekidaut:-

> amik bile terasa nk merokok
> hisap lozen..lozen diselitkan dicelah pipi..hisap secara gilir2..kejap kanan..kejap kiri..
> jgn letak di bwh lidah

Laki aku pun isapler..dia kata lozen tuh pedas+berlendir skit..isap punya isap..dia terasa loya..berlari ke bilik air, dia muntah2..terbelahak org jantan kan lain dgn org pompan..muntah non stop..aku dh cuak, buatnya keras kejong dia dlm bilik air tuh kang, sape pulak nk mendokongnya nanti..cepat2 aku bwk air sejuk soh dia minom..aku tanya ape yg kuar muntah td..dia ckp muntah air jer...hehehhe..kesian pulak tgk dia lesu jer..(*tp 2 raun mlm tuh kami lenjan)*..hihikk..terpesongg!!

Alhamdulilah..agak berkesan jgk ubat tuh..tp xderle perubahan secara drastik..sbb kalo perokok tegar nih, dia xleh benti terus..mmg padam abis dia..sbb darah dh dicemari dgn racun2 kandungan rokok..soo kene slow & stedi utk kurangkan ketagihan..

Aku kene gigih memberi sokongan moral weh..xnk arr jd janda muda...huk!huk!huk!





Nih gugel niquitin

>
>
>

nih le benda alah tuh..yg cam dlm tibi tuh...

ADA APE DGN LANGKAWI?

Eh...saje je tanya...sape dpt jwb dgn betol, dia mmg bijak bistari..

> coklat teteks

> hersey nuget

> coklat daim jainudin

> berils tiramisu

> coklat selebresyen

> minyak gamatz

> tefal

> vantage

> pairek

> korel

> koningwer

> fererorosyel

> sudu garfu

> rokok

> myk wangi





itu senarai semak aku..nk bg dkt bos soh belikan..diakan nk gi langkawi 24-27 aribln nih...separuh aku kirim pakai air liur, separuh lgk aku kirim fulus *tapi bg ngam2 jer, kalo kurang2 pepandailer dia tambahkan*



hihikk..

MUWAHAHHA..MUWAHAAHAA..BERJAYA!..syabas beti..

Hi uols..samat pg dek non ucapkan..pg nih dek non teramatlah gembiranya...gembira sehingga menembusi medula oblangata..

'ku terpinga..tertanya..di dalam dilema mu'....*lagu key ar yu*

Pg nih nk gi keje..tgk2 ada keter wira dok blok bakang keter..adoiyaaaaaaaaa..jd superwoman lgk..masel toksah ckpler..berketul2 dah..

iyahhhhh..iyahhhh..iyahhhh..tolak keter..xgak berjln..hehehhe..masuk dlm keter blk, amik kunci rumah..pastu 'zrappp..zrappp..zrappp..zraassssssssssssss' aku calar balarkan bumper dpn keter wira tuh..owhhhhhhh tersangatlah puas hatinya..rasain!!

e'eh..kebetulan anak jiran tingkat bawah kuar..terus dia tolong aku tolakkan keter tuh..kuatler budak tuh..yeler..budak jantan..lainler cam aku nih, lemah lembot, wangi, kudus, mulus, bulus, fulus...


pasni sape brani nk blok blakang keter aku?..mmg aku hempok dgn tukul besi..

Feb 22, 2011

ADEGAN GERAK KHOS..WIUU..WIUU..WIUUU *edisi usop selam*

Hi uols..kembali lg kite dlm arena pengjoyahan..utk menambah dosa2 yg sedia ada..hihik..

Alah..entry kali nih agak mencabar medula oblangata jugek..teramat kritikal..mengalahkan org yg kritikal dlm wad icu..okeh..jom terjah yaaa amat...

Mcm biasa..laswik blk jb..owhhh napsu serakah xleh ditahan2..harus cari saluran yg btol, tepat, jitu & padu..mlm tuh laki aku jempot nek kancil jer..kancil yg diletak enjin scania..berdesuppp desappp gittew *tipu*..kancil tuh pun riwayat idup dia pun cume jd bumper car aje..tarap dia bwk ke kebun2, xpun gi hntr buah2 kat pembeli..sooo blh kenalpasti le keadaan fizikal kancil tuh khen??..kemsalam le kalo nk tgk bodi dia berkilat2, halus mulus..kebetulan mlm tuh dia gi ngantar barang, pastu blkng kancil tuh penuhle dgn bakul2 rotan..mmg tenggelam kepala aku..

Destinasi utama nk gi mencekik dulu..sate..sate..sate..kalah sundel bolong dok mkn sate..nk gi kdai sate yg sedap nih kena ikot jln shotkat yg berliku2, gelap skit kat area taman unibesiti..dkt je ngan area umah aku..tp malas nk patah2 blk..ikot jln besar..

Amik korner baring..wiuuu...wiu...tgk ada keter kat blkng yg dok cocok2..aikk pehal nih..dahler selekoh mekoh nih gelap gulita..asben pecot..aku dh mcm beruk dok bergayot..takottt...keter blkng tuh kejar lgk..tapi kali nih dia bg high beam..kat dpn tuh ada jln lurus skit, terus keter blkng kejar...


'benti...benti'

lohhhhhhhhhhhhhh pak polisi gopenya..

laki aku ckp 'dpn..dpn sane benti'...sambil wat isyarat tgn ke dpn

benti le keter kt tempat terang yg ada lampu jln..laki aku terus kuar keter

'pehal encik'

'kenapa x benti?'

'nk benti apenya..tempat gelap..cariler tempat yg terang'

pak polisi terkedu..yeler..bengong

'sy nmpk awak bwk barang..dr mane?'

'barang apenya?..itu bakul rotan..sy meniaga..baru lps hntr brg kat larkin td'

'owh ye ke'..

pastu aku pun julurkan le pale aku kat tingkap..kasik senyum kat pak polisi skit
owhhh ghopenye pak polisi xnmpk aku kat dpn sbb terlindung dgn bakul2 rotan tuh..

'okeh2...sy igtkan awak bwk barang...'

'sorile encik..td sy xblh nk ikot arahan encik..sy kene carik tmpt terang utk berhenti'

'ok2..takpe'

'assalamualaikum'...terus pak polisi u-turn

masuk je laki dlm keter trus ckp 'giler ke hape...suka2 je soh benti kat tmpt gelap'nghehhehe..

btol jgk..xkn nk simpli-simplisiti benti kat tempat x tentu arah..buatnya org menyamar ke hape..haaa naya dah..

tapi..sebek x di 'beng...beng'...takot jgk..


* moral of da stori*


>
>
>
>
>
>
> tontonilah drama gerak khos di tibi2...setiap ari ape, jam bapa..aku pun x tao

Feb 16, 2011

MOTO VS LORI = SAPE MENANG???...LORI VS MOTOR =SAPE MENANG???

Mmg soklan cepumas uols..

Entry nih dh basi pun..tp aku saje je ap2 kasik panas sket..barulah semangat nk foreplay kan uols...

Nih kejadiaan ari jumaat lepas..aku dlm bas ekspress kat haiwe plus kat area bndr putra mahkota..time zon lebih kurang dlm kul 6.00 ptg..aikk apsal jem pulak nih..lorong belah kiri xleh lalu..

ooohhhh..dlm beberapa meter ada eksiden kat lorong kecemasan ghopenya...dahler aku duduk dpn..btol2 blkg driver bus..aku dpt tgk jelas ler mangsa eksiden tuh..ngeri weh..kejadian tuh baru je berlaku..motor hentam blakang lori..kondisyen motor mcm roti canai yg penyek..remuk, hancur bancai..tp helmet x pecah pulak..mangsa dh terbaring kaku kat lorong kecemasan, ditutup dgn kain putih jer..darah toksah ckpler kat jln raya tuh..polis pun baru 2-3 kerat je yg dtg..black maria & ambulan pun x smpi lagik..

Agagaga...dgrler driver bas tuh ckp dgn member dia..mesti penunggang motor tuh bwk laju yaaa amat..smpi x pasan lori..tuh yg hentam blakang lori tuh..terperosok motor..ngeri sehhh..

Uols yg bwk motor nih, jgnler bwk laju weh..kalo blh bwkler seslow mgkn..kalo blh slow ngalahkan siput babi, uols teruskan ler..kene hambat dgn bikers lain, bomoh mak esah x msuk campur okeh..

ZAP..ZAP..ZAP..ZAP...

aha..aha..aha..ahaa..

demam tgk pilem tamil kekdahnya..aku tertgk okeh ket tb2 ari ahad lps..sungguh menciutkan..


zap...zap..zap *bunyi efek setiap pergerakan*..

tagline arunachalam >>> 'TUHAN CAKAP..ARUNACHALAM LAKSANAKAN'...

I GOT BLEEDING..

Hi uols...samat menjalankan tugas hakiki dgn jayanya smpailer dis kaming gaji on 22.2.2010..aku br je msuk keje arinih..coti memanjang kekdahnya..abisssss katanya kelayakan cuti tahonan aku 30 ari..lenjanler..

Aku saje nk menjoyahkan diri pg nih..manele tao kot2 bomoh mak esah @ dokter amit arsat blh bantu permasalahan dalaman aku nih..

Cite dia acanih..las jumaatdei (mlm tuh ler)..aku 'ML'..blk jb kekdahnya..harusler lencon..ehek..ehek..Ari sabtu mlm..aku bleeding..xder le byk sgt..pakai pentiliner jer..pastu darah stop...ari ahad pg skali lg aku bleeding..same kuantiti darahnya..2 ari tuh jelah aku bleeding..

Apsal yek uols?..tapi rasa cam ralat pulak sbb 'ml' sekali jerr..rugi ler pulok..

Feb 11, 2011

HOYEH...!!

Hi uols..ai baru je blk dr putrajaya nih..sambung balik mkn pulut kuning yg dibeli ket kentin td..x sempat nk abiskan sbb nk kejar masa..

Gi JPA td..folo ap pasal pertukaran ke jb..homaigot!..tersangatlah efisyen kerani yg buat pertukaran utk PA nih..siyesli..ai suka!

Good news is ---------> 'PUAN ZURIN..PERTUKARAN PUAN ZURIN MUNGKIN BULAN 3..MUNGKIN PERTENGAHAN @ HUJUNG BULAN 3...'

ai tacaye..tacaye..tersangatlah cepatnya dia bg keutamaan..p'gunaan kabel adalah perlu..* hep..pidah..ko jgn ckp ekzorawati yek..aku sumpit ko nanti*



gonna miss all of yu di kl nanti..ehh motip nk berspeking bgai...



* oh ye..rajuk aku dh ilang..so otometik aku blk jb..hihik*

RM8,888

Hehek..

Itu bukan rege mas kawin aku yek..tapiiiiiiiiiii..tapiiii...mlm td aku mimpi aku menang peraduan le uols..terpampang kat skrin besar nama aku

'TEMPAT KEDUA: AZURIN BINTI MALEK'
'HADIAH : WANG TUNAI RM8,888.00'


ehhh..mimpi je khen?..org kata mimpi tuh mainan tido..arap2 menjadi kenyataan..

uols buatler semayang hajat utk aku...nanti leh banjer uols kenirojes

Feb 9, 2011

RAJUK..

Xtao nk blk jb ke idak diswik..

Aku teramat2 kecik hati dgn laki aku..biarlah rajuk aku nih berpanjangan..sebagaimana panjangnya sungai rejang nun..

Disait nk blk kg n9 lah..harap2 si kecit tuh dpt m'hiburkan hati yg gundah gelana..kan seronok kalo ada anak sendiri..susah senang..sedih gembira pasti terubat...











motip nk citer hal umahtangga nih?..mulot tempayan sunggoh..!!

MUHASABAH..

Dikala aku titipkan jari jemariku yg runcing nih..fikiran aku melayang2..hati aku terlalu remuk..berkecai dgn serpihan kecil yg x mampu utk aku kutipkan lg untuk menjadi sekeping HATI...

Mungkin aku bukanlah insan yg sempurna dimatamu..insan yg byk cacat celanya..insan yg byk kekurangan dr keistimewaan..

Aku sedih..hampa..kecewa barangkali..tapi itu semua tak mampu aku nk ucpkan dgn kata2..mungkin kasih, sayang & cinta dapat mengatasi segalanya...

Terimalah aku seadanya..sebagaimana aku menerima akan dirimu seadanya..hargailah diriku sebagaimana aku berkorban segalanya..95% jiwa & raga aku...

Andai kau & aku tersungkur dipertengahan jalan..aku tak akan pandang kebelakang lagi..kenangan kau & aku akan aku lemparkan jauh2..walaupun jauh dilubuk hati aku..aku teramat menyayangi diri kau...




srottt..srottt..srottt...

TAKDE OTAK KER?..

Pg2 lgk dh menyirap darah ok..menyirap sambil minom sirap ais sdp jugek..

kat federal highway..apekehey le sangap driver nih..tao ler pakai keter mewah..tp kalo dh duduk kat fast lane bwk 80-90km/j, siput babi lgk laju...pentingkan diri sndri sgt2..

aku pun xtaoler..undang2 jpj mane tah yg mengatakan 'SESAPE BWK KETER MEWAH YG CC NYA 2000 KE ATAS..BLH MEMANDU SECARA LEMAH GEMALAI DI LORONG KANAN..'

huh!..pg2 dh kasik pemandu lain marah..demm!!

Feb 8, 2011

MAAF..SY SEDANG BERBUENO..

Mengelamun dpn pc sambil mkn kerepek pedas..krup..krap..krup..krap

'zuin..nk tanye bile date bos free..nk buat miting'

aisehh..kaco daon pulak..xlehler tgk aku senang..

'nk date biler?'

'esok?'

'bos x pree..ada miting'

'lusa?

'pree'

'jumaat?'

'pg je pree'

'isnin dpn?'

'xpree..pg ada miting'

'selasa dpn?'

'hmmm..yg itu dia pree'

'okeh..ai book on next tuesday..jap ai nk kol agensi, buat miting on next tuesday'

ofiser tuh pun kuar dgn kelam kelibut..

sambung mkn balik kerepek..krup..krap..krup..krap..


'zuinnnnnnnn...patotler selasa dpn bos free..kan cuti tuh..maulidur rasul'

' haaa..dah tu...sebok sgt nk ari selasa'

' malu sy zuin dgn org agensi..beria-ia sy ckp yg bos free hari tuh'

'abis..dah encik XXX bersungguh2 nk wat miting jgk..miting le sensorang'

'maluuuu saya zuin'...




bukan salah ibu mengandung okiess!!..sebentar sy sedang ber-bueno..

JGN KATA ORG GOMEN XDE PR..X MESRA ALAM..

Tuh..tgk taitel tuh..ai geram okeh..

Tadi fon opis berbunyi..ai pikap

'helo..blh ai berckp dgn u punya IT manager'-pemanggil yg agak drastik

' dgn siapa yer saya berckp?'- si jelita *aku le tuh..hihik* ai jwb dgn lemah lembot

' ai izzati..ai dr kampeni bla..bla..blaa ai nk berckp dgn u punya IT manager'

' ye cik izzati..nk berckp berkenaan ape yer?'


' ai nk berckp pasal data centre..'

'owhh data centre..cik izzati blh berckp dgn pegawai yg incaj data centre..berckp dgn puan blaa..bla..bla..bla..bla..no.fon dia..bla..bla..bla'

'dia tao ker pasal data centre?'

'iye..dia yg uruskan data centre'..

'ha ok..'..trus dia letak fon


waaaaaaaaaaaahhh..biadap sungguh..mcm nih ker kampeni ko ajar cara2 nk berkomunikasi..mcm le aku x tao..ko tuh cume nk promot produk kampeni ko tuh jer..

tapi..ahaha..rasakan..nombor telefon yg aku bg tuh salah..org tuh pun x wujud..

HAIWE LEKAS BKN MEDAN BERLUMBA-LUMBAAN ATAUPUN ROMEN-ROMEAN...DEMM!!

Hi uols..ai dh kembali tenteram..roh ai x m'alami jiwa kaco lgk..

Oh ye..semenjak ada haiwe LEKAS nih..aku dh xpayah bersusah payah nk lalu haiwe PLUS lgk dah..alternatip kekdahnya..cepat & mudah..walopun byk pondok tol terpaksa ditempuh..tapi taraaaaaaaaaa..kejap je dh nk smpi ke jelebu..nk kata cpt tuh xder ler..tp ok lgk ler dr meroyan m'hadap jem kat haiwe plus kenkadang..t'utamanya ket area nilai nun..xyah nk rs sakit hati dgn bas2 ekspress mahupun treler @ lori2 hantu yg gedabak tuh..yg suka carik gado & pasal dgn driver pompan..dem!!

Tapikan..2 benda yg aku x gemar kat haiwe lekas nih...jom selak..

1) pemandu2 yg suke sgt berlumba..x kiralah kat fast lane ke..slow lane ker..sumenya dorang taram..giler ding dong ah...sbb jln ket situ lurus jer..tuh yg dorang berdesup mencicit..takot uols...biler dgr enjin keter depa..aku jelah yg bersopan santun biler memandu di slow lane..sbb aku takot..lbh2 lg biler lalu tmpt arwah achik spin eksiden tuh..

2) pastu haiwe lekas nih pulak, port jantan2 jongos & minah2 merenyam dok wat maksiat..heran aku..dlm keter pun jd nk bersedap-sedapan..jln ket situ mmg gelap..cume ada certain2 tempat je ada lampu jln..so dorang nih amik kesempatan park kete kat emejensi len, pastu dok wat benda x semenggah..melayu berkerak le tuh..sekali kene sergah dgn hantu kak limah, mau tersentap telo..kdg2 tgh drive pun depa leh buat romen-romean..terhuyung hayang le keter tuh..jap ke kanan..jap ke kiri..jap ada 2 kepala..alih2 tinggal 1 kepala jer..mejik le fulak..


eh..motip aku tumpang skaki skodeng drama picisan nih...


demm!!

DEMM!!

Aku x suka kesunyian..kesepian...

Sbb biler aku di fasa mcm tuh..aku mesti teringat2 kenangan aku & arwah tunang..walopun aku dah buang jauh2 kenangan tuh..masih berbekas sumenya..masih tinggal keparutan *ada ke ayat nih*..haishhhh

Kena mandi bunga 7 jenis kot....

Feb 7, 2011

telefon...telefon berbunyi...

Pg2 lgk hp aku dh berbunyi..kol dr bos


'rin..rin ada kat opis ye?'


'ha'ah bos..naper?'

' ai cutiler arini rin..ai tak sihat..demam..' diselang seli dgn bunyi batok

' alallalaa..batok trok tuh bos..mkn limao byk sgt ker?'

'kehkehkehhh...'

' xpelah..bos cotilah..esok kalo demam x ok lgk, amik mc lgk'

'yela2 rin...nanti kalo ada miting ape2 mintak seken bos wakilkan ai yer'

' yelah..sumenya ditanggung beres..donwori ahh'

' ok rin..bye'

'tata bos'..

'tata'...

25 KE 30 NIH???...

Hi uols..amacam cuti?..very da hapening khen..kalah tipah vavavoommm..

Oh ye! citer pasal coti..aku nek merambu jgk la nih..tataoler kelayakan cuti tahunan aku bg 2011 nih 25 ari ke 30 ari???

Las yer, kelayakan cuti adalah 25 ari otometik sbb nek gred 17-27..dan taon nih sebis aku dh ckup 10 taon..pastu kerani sebis ket sini kata nek lgk 5 ari..25+5= 30 ari...biar betik???

Jgn men2 ler weh..ckpler btol2..25 ari ke 30 ari...kalo cuti byk, pandailer aku nk gunakan cuti tuh..jaki ler dorang nih!!!

Sbb..ari senin minggu dpn nk cuti..yabedabeduu!!!

Feb 5, 2011

BUDAK-BUDAK PUN TAO..

Kat area kg aku nih derang dh buat pusat asuhan 'gems' tuh...uols mesti taokan?..aku maleh nk eleberet panjang2..uols tgk pengasas pun dh taokan?...very da skeri

Adik aku cdg nk mskkan anak dia ket situ..anak dia baru setaon 7 bln..

Dlm keter adik aku tanyeler anak dia..

'ammar..ammar nk gi sekolah tak?..sekolah 'gems'??

anak dia terus jwb..'nanakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk'

ahahah..ahahahha..budak2 pun tao betapa skerinya pengasas 'gems' tuh...apatah lgk org2 tuwe..sempot 88 ari


p/s: ralat..diamond is berlian..gems is permata..

AISEH...

Pg td bangun tido..trus menonong jer gi bilik air...

pisat2..kutil2 tait mata..gosok gg..buat senaman kagel skit2..

keceburrr...kecebuss..kecebusss...blupp..bluuppp....mandi...

Siap mandi..aiyakk!!! lupe bwk tuala mandi pulak..sape pulak aku nk m'gagau panggil amikkan toler mandi..mak aku kt luar umah, dok bizian sapu sampah..adik aku masey m'buta lgk..xkn nk berlari vugel masuk dlm bilik pulak...

Ahaaa..sel2 otak terus b'hubung..aku pkai blk tshirt td, senteng..pastu aku balut pungkok aku dgn treksut..wallawey..akhirnyaa...

sape kata otak wanita awal 30-an kurang berfungsi dgn jayanya??????...sila angkat tangan..

Feb 4, 2011

INI BARU BTOL2 BEGER..LEPAS GERAM UOLS..

Hi uols...pas geram sbb mkn beger yg very da hazab yg beli kat psr mlm itu ari, aku cukup x pueh hati..b'usaha uols pegi beli beger mlm td..usaha gigih murni ai nih patot dicontohi oleh golongan belia skrg..aicehh..loya okeh

Sila tatapi beger yg teramat menselerakan nih..daging dabel spesel + cheese...

merewcik-rewcik air beger nih...termimpi2 keenakannya...kalah beger wops..



slurrpppp....

Feb 3, 2011

MANE NIH...

Kongsi fatcoi...uolss

Xderker apek kong2 @ ah so yg nk dtg beraya ket umah aku nih sambil bwk angpau...??

Arinih mak aku masak lemak cili api daging salai, tempe goreng sambal, goreng ikan..ehhh ada lagi, kerabu mangga..



Jemput dtg uols...


hihik..

Feb 2, 2011

NI YANG AKU MENYAMPAH NIH..

Ptg tadi kami ber-4 ( aku, mak, adik + anak dia) gi psr mlm..laki adik aku tade..blk kedah, hal emejensi..

Bersemangat uols mcm br lepas minom todi..niat yg utama aku nk beli beger daging dabel spesel..berzikir je dr umah nk beli beger..beger..beger

Mcm biasaler reger beger adalah rm3..beli..beli..beli..pastu kami blk sbb ujan dh turun..stat je mkn, rs beger adalah hampeh..menyesal uols..tak sedap!! daging dabel speselnya adalah semate2 roti + daging yg dibelah 2 pastu dikapit + kobis + sos..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..kalo cemgitu gaya pemasakannya, ketua kg aku pun pandai buat...

Sedap lg beger kat KL..

Menyesal gandaan 8x..melayang duit aku rm3

LAKSAMANA DOREMI...

Uols..aku dh terkepam kt kg nih..ujan..ujan..ujan...mendom je ari..sejok weh..tatahann..mandi pun 2 gayong jer..jdlah..basuh benda yg patot + wajib jer..

Pg nih tgk citer laksamana doremi..citer p.ramlee tuh..wahhahah..murkekekke..gelak guling2 weh..tatahan..menghiburkan di kala sejuk sendu tahap kelapa laut aprika..

Tatao nape..cukup mengelikan seluruh organ perkumuhan aku..




Oh yer..jempot makan puding jagung..mak aku buat..sodap!!

Feb 1, 2011

MURKEKKEEKKE..KO IGT KO SORANG JE MEJIK..AKU PUN MEJIK GAK..

Aahahha..oitt tapiruddin @ norapidah @ james belukas..

Acaner aku blh cuti gak..walhal skrg berada di n9..umah di PJ..

hoho..teramatlah mejiknya...


p/s: sila abaikan ketololan penunggu gua ini..skiyan terima kisah..

Jan 31, 2011

AWW..AWWW...MALU

Hi uols..dh mamam?

Arinih aku blk kg ket N9..mcm biasaler 'cabot' awal..bos tadek..ada program kat hiway LEKAS..cuaca arinih tersgtlahh merundum..hujan non stop..

X jd blk jb ahh..takot dilanda banjir..mementangler ujan non stop, aktiviti bersedap-sedapan pun non stop jugek laswik..hihik..lunyai okeh! jdlah...buat stok utk 2 minggu nih...

Smpi nilai..angin semakin kuat..mcm angin lintang pun yer..aku kt lane tgh..mmg terasa amat2ler uols, keter dipukul angin..bergerak ke kanan..trafik agak perlahan..yeler ujan + angin..aku tgk keter lain stedi je kat lane kanan..keter kancil aku nih jer yg tergedik2 penuh keayuan..aku x berani okeh bwk lelaju..harus melambung atas divider nanti..

Aiyakkk..pundi kencing pun rs penuh..nk terkencing sgt2..huh! xleh jd nih..kene benti kat R&R jgk nih..

Angin semakin kuat + kencang..smpi kat R&R semban, tgk paking penuh..terpaksaler paking kat dpn keefsi..kuar je keter..x terjalan aku weh..pukul dek angin..bini popeye kekdahnya..harus melayang wehh..jln pelan2 kat koridor keefsi tuh..pegang dinding..nk g tandas jauh gak weh..tudung t'angkat2..huh! terbonjol buah tembikai aku *tembikai?..murkekkekekek...* nmpk sgt ketipuan terserlah.

Pas tencing..naik tangga..aku pegang je railing tangga tuh..takot kene terbangkan dek angin..tapi..tapii..kenape aku???..kain baju kurung aku tersingkap uols tiup dek angin..siyes!!..tersingkap smpi ke paras lutut..aaaaa malu..sbb ramai org mkn kat foodkot tuh...

Kalo merilyn monrot ada mesti dia tabik spring ket aku..wallaweyy..mabeles..huh! sebek kaki mulus..tade bulu kaki..time kasey veet!!

Eh..motip aku promot iklan veet..

Mcm karangan pulak entry nih..250 patah pekataan okeh..

NON STOP

Trrr..trrr...trrr...sejuk okeh

JB dilanda ujan non-stop uols..sejak dr aku jejak kaki ari jumaat sampailer ari ahad..hujan..hujan..hujan..kejap2 lebat selebat2 alam..kejap2 slow..kejap2 ujan yg dibawak angin..

Aktiviti bersedap-sedapan teramat2 hepening..yeler...sejuk kekdahnya..

Naik bas smlm..tido x menyedar diri..sedar2 dh smpai serdang...nasib baik x jd mangsa ramasan kalo dh tido mcm kayu...

KENA TIPU..

Huh!..marah..marah...marah..maki!..maki!..maki!...**&&^%%$%%%%@@!!

Entry aku nih sumenya dh past tense..jumaat lps naik bas ekspress nk blk jb..naik dr terminal BTS..alah terminal bas yg baru tuhler..canggih uols..aku sorang je tercangak2 ternganga2 mulot cam pak pandir..jakun okeh..tapiiiii serbisnya teramat2lah tip top..kalah tipah vavavoommm...kak senah pasti tertawa manja..

Dptlah bas ekspress QISTINA SMART..MASSAGE COACH..itu je yg tinggal..yg lain dh ful..gitu gini..bas pun berlepas le ikot taim..elok je kuar dr terminal tuh, seken driver dpt kol..bos dia soh masuk ke terminal sementara bukit jalil..carik pesenjer lgk..brengsek!!..

Ati dh panas nih..pehal lak nk kene pegi bkt jalil lak nih..tunggu punya tunggu punya tunggu..sampai kalo yg jantan tuh dh kecot telor dah..sejam sengah okeh dok tersadai kat bkt jalil tuh..

'bang..pukul brp nk gerak nih?''
lama dah tunggu nih..sejam lebih nih'

aku bersuara okeh...

'jap dik..lgk 10 mnt kite gerak'

aku x salahkan driver tuh..aku salahkan bos yg ngarahkan dia masuk ke bkt jalil tuh..biler driver nk gerak, penjual tiket tuh ckp nanti kejap..nanti kejap..nanti kejap pala ayah ko..mau je aku jetat dahi budak tuh dgn walkie talkie dia tuh..

hati dh m'gelegak dah..mau jd paru2 goreng kekdahnya..sms ket laki

'bah..bengang btol ler..bas nih x jln2 lgk..penat dh tunggu..bla..bla..bla..bla..blaa.blaaa


'hhahaha..padan muke kene tipu..dh sah2 pengusaha bas tipu'


'huh!..babi..babi..babi..babi..' sampai tersedak babi

cukup 10 mnt..

driver bas nk gerak dah..tp budak jual tiket tuh ckp nanti kejap lgk..

driver bas tuh ckp ' ehhh x blhlah..marah dh pesenjer dr terminal BTS dh..lame dorang tunggu nih..mlm kang aku nk wat trip lgk'..

okeh..okeh..

bas gerak..hmmm patotler byk bas eksiden, ghopenye derang nih kejar trip..yeler..bile bas jln lambat dr jadual..so gap masa derang pun lari ler..tuh yg pulun sakan bwk mcm hantu..

elok sampai skudai, driver bas tuh tanya aku

'dik..adik nih org jpj ker yg menyamar tuh'

'abang rasa2????'

'hehehehhe...'

haaaaaaa..tao takot..


ceh..QISTINA SMART konon..smart sgtle tuh..ptuihhhh..smart dlm mengencing org!!!

Jan 28, 2011

SMS HANGIT

hehhehe...patotnya tghri nih aku ada agenda membohsiakan diri dgn set2 mak hayam gebuz..tp aku dgn keterpaksaan membatalkan sesi tersebot sbb ada urusan maharaja yg lain..

Eh..ada sms masukle dr nosuyani..

' I jempot uols jam 12.15 dkt tan sri mahfudz'

aku pun reply kat nosuyani & nowapidah skali jgk

'Maaf dinda..kanda x dpt joyen..nk cabot..maafkan kanda skali lg..masey sedey'

ehh..ada sms masuk lgk..dr nowapidah pulak

'Pir ko kompem x join tengahri ni?..masey sedey'

ehh..sms dr nosuyani pun masuk

' haha kanda ni..next time kanda'


aku reply

'meksu..minta maaf byk2..kanda berdoser!..gluppp!!'

tittt..titt..sms dr pidah pulak..

'masey sedey..jgn lupa otak2 gelang patah utk beta!..masey sedey'


aku reply..

'kt zombie kg pisang bykler weh..otak!otak!otak!..eh otak k.limah @ sabawiyah xmao?'

pidah reply

'tamoh kalat jejeh!'

aku senyum simpol cam popia simpol inti serunding tuh..

ehh..ada sms lgk dr meksu

'Relax r kanda. dimaafkan..masih ada masa lg'


ko tgk pidah..betapa lemah gemalainya meksu mereply..rasa cam nk kucup dahi meksu 18x..cupp.cupp.cuppp

TULANG SAYA MAKIN KUAT..

Dah seminggu aku minom susu ENLIN..beli yg rasa baru tuh..creamy taste..pastu ada nano kalsium..ntah aku pun xtao nano tuh ape..gula nano2 aku taoler..joget sakan..

Mungkin kurang kalsium tulang aku xdpt menjana dgn jayanya..slalu sakit2 tulang belakang..ditambah pulak selalu travel jauh2 tiap2 minggu..duduk terpenyek je dlm bas..itu adalah faktor utama..teori okeh!

Aku rasa ini adalah impak pakai kasut tumit tinggi masa zaman2 aku m'gedik dedulu..stok kasut tumit tinggi boleh buat kedai kasut..berjalan kaki nk gi opis dari masjid jamek tempuh dbkl tempuh bank negara..gigih uols..

Skrg nih pakai high heels pun bile ada event jer..nk kuar jenjalan pakai heels jgn harapler..laki aku kurang setuju, sbb dia kata x sama tarap..tih..tih..tih..laki aku kan rendah..nk pelok pinggang pun, org kata pelok adik pulak..


Btolker org kata, kalo nk ngandong x boleh pakai heels???...

SANGAP..

Hi uols..

Pg nih besar btol kemaluan aku..sia2 mekap 3 inci, tp tetap x berdaya menutup kemaluan..kat post gad skrg nih derang dh letak palang..nk masuk, utk kakitangan touch le kad akses tuh..

Sblm2 nih aku dh stenbai kad akses kat seat sblh, senang nk capai utk di touch..tp palang x diturun2..buat penat je stenbai..hampeh je pagi nih..kad aku simpan dlm beg sandang, nk masuk kementerian tgk palang diturun..m'gagau nk cari kad..okeh jumpe dlm zip dpan..tapikan..tapikan..jln dia mcm berbukit skit...biler aku dh touch, aku lupe nk tkr gear 2 ke gear 1...haaaaaa mengaum, menggeletar enjin bagai..nk masuk gear 1 pun tekan klac x abis..berbunyi sakan, kesian gear box jd mangsa...tp xper, pasnih blh jd sup gearbox..

Pok gad dok senyum2..lempang kang haaa...

Jan 27, 2011

ASIK BUANG..BUANG..BUANG..BUANG

Tiap2 ari ada jeeeee cite psl buang bayi nih..selak2 cite buang bayi dlm tandas..selak2 cite buang bayi dlm tong sampah..selak2 cite tikam bayi..selak2 cite campak janin/bayi dlm sungai..selak2 cite letak bayi atas bumbung keter kancil..mcm dh xde kesudahan ceritera nih...populariti ngalahkan cite cinte pasah-jejoY.

Sampai naik fedap dan terkepam minda pembaca2 elektronik mahupun media nih disogokkan dgn berita2 hangit macam tuh..sogok duit ngan limau mandarin sedap jugak...

Tak tercapai dek akal aku yg dh nk kertu nih, acaner budak2 yg umor 11,12,13,14,15,16,17 taon nih gheti nk bermukah bagai..tetek baru nk tumboh, bulu pun jarang2 lgk..dah merenyam nk bersedap-sedapan..ada tuh, baru sebesar kismis pertumbuhan tetek memasing, merenyamnyer ngalahkan pondan lorong...aku zaman2 umor mcm tuh..terkinja-kinja main teng-teng, galah panjang, masak2, baling tin, main raundes..

Itu budak2..mgkn boleh dimaafkan sbb otak derang kurang menjana..mgkn masa kecik dorang xminom susu anmam..tp..yg aku xphm nih, pompan2 yg dh capai tahap bulu berserabot nih, pun xder otak bgai ker..dh sedap celup-celup..bunting..celup-celup..bunting..pastu amik jln mudah, campak anak tuh kat mane2 ceruk selagi blh dicampak...

Yeler..benda haram nih mmg sedap ye tak?..uols tgk, betapa mudahnya derang nih buncit..pancut skali trus menjadi..pastu ada lak yg perot x berapa nk nampak even dh sarat 9 bln...pastu nk beranak lg ler mudah..sekali dehem jer dh terburai..pas banak blh jln lgk stedi jer cam xder ape2 yg berlaku even p*p*t dh terkoyak rabak...kuasa ALLAH sumenya kan..

Sedih mmgler sedih biler anak2 yg x berdosa tuh diperlakukan seperti binatang..tpi marah tuh lgk tinggi tahapnya dr sedih..btollah org kata..dlm dunia haiwan xde sifat manusia..tp dlm dunia manusia ada sifat haiwan..

Derang yg jahil nih, x pikir ker..ada pasangan yg dah SAH kawin bertaon2 berusaha nk dptkan anak..siang mlm, pg petang..berdoa..berdoa..berdoa..itu blm lgik kehulur ke hilir utk dapatkan rawatan tradisional ataupun moden..duit abis toksah nk ckpler..wat IVF, suntik hormon, mkn pil kesuburan..mcm2 lglah..sakit tuh toksah ckpler..tp kesungguhan punya pasal utk dptkan zuriat..

Heran aku heran..majoriti org-org melayu berkerak nih ler penjananya..urban sgtker kekdahnya..mintak disimpangkan dan dijauhkan dari keluarga,keturunan serta sahabat-sahabat aku.

Aku berharap pada gadis2 & jantan2 diluar sana yg dah terover limit sosialnya itu, bertaubatlah & menyesali setiap perbuatan yg mungkar itu..mudah-mudahan mendapat tempat yg mulia di sisi ALLAH..ajal maut kite x tao bile kunjungnya..



Motip aku wat syarahan?..emosional okeh..3 elai tisu dh renyuk nih...