oooo..skodeng yerkk

Nov 23, 2009

RIBAIBARU~~MAYUMI ITSUWA (VERSI MELAYU@MINANG)

Di dalam gerimis hujan ini aku mempercepatkan langkah
Seperti panahan kilat di waktu musim panas
dan begitulah cepatnya kehilangan cinta dua orang kekasih

Ahh...
Beginilah hatiku membakar
dan kini menjdi warna debu revival (ribaibaru)

Ahh...
hanya terbayang kisah dahulu
Jikalau hanya kenalan sahaja boleh dilupai

Saat terakhir hanya bergelinangan air mata
Barulah sedar betapa dalamnya cinta itu

Ahh...
terkenangkan dia yang betapa baik hati
Tetapi sekarang menjadi biru gelap revival (ribaibaru)

Ahh..
hanya terbayang kisah dahulu
Esok mungkin berulang kembali

Nov 19, 2009

RIBAIBARU~~MAYUMI ITSUWA

FURISHIKIRU AME NO NAKA O
ASHIBAYA NI TOORI SUGITA
NATSU NO HI NO INAZUMA NO YOU NI
HAKANAKU KIETA FUTARI NO KOI

AAAAAAHHHH......
ARE HODO HAGESHIKU MOETA
KOKORO GA IMA WA HAI IRO NO RIBAIBARU
AAAHHHHH........
KURIKAESU DAKE NO OMOIDE WA
YOMIGAERANU KAKO NO MONOGATARI

AAAAHHHHHHHH...
AREHODO YASAHIKATTA ANATA NO
OMOKAGE GA IMA AOZAMETARI RIBAIBARU
AAAAHHHHH........
KURIKAESU DAKE NO OMOIDE WA
ASU WO SHIRANU KAKO NO MONOGATARI


>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> tersangatlah syahdunya<<<<<<<<<<

Nov 17, 2009

DIARI HATIMU....

Biarkan aku menjalin asmara
Dengannya yang ku cinta
Jangan ku dihalang
Walau pedang bukan penghalang

Gelora rindu buatku merasa
Tersiksa jauh darinya
Andai ku punya sayang
Kau dibulan akan ku jelang

Kasih ku dengar suara hatiku
Kata hati ini hanya milikmu seorang
Yang ku sayang

Kekasih...tulis namaku
Didalam diari hatimu
Kekasih...setiap senyummu
Pengubat rindu dihatiku

Puisikan segala janji-janji kita
Bakar semua kepalsuan



>
>
>
>
>
>>>>>>>>> tersangatlah ct nowalizanya...

SABAR...SABAR...SABAR...DAN TERUS BERSABAR

Hujan turun dgn lebat sekali...Aku termenung sedu di jendela sambil memerhatikan rancaknya hujan turun membasahi bumi..Tanah2 yg gersang sudah lama dibasahi spt basahnya hati & perasaan ku ini...

Hmmm...mengeluh kosong, mengeluh tanpa membawa apa2 erti pun...

Menangis di dlm hati lagi teramat2 sakitnya..Sakit yg menikam seluruh pelusuk rongga didlm badan..tajamnya mampu membolosi pembuluh darah...

Dlm diam, tanpa disedari..airmata membasahi pipi...semakin laju spt lajunya titisan hujan yg turun...CINTAKU...DIMANA DIKAU CINTAKU.....

Nov 16, 2009

AKU YG PENASARAN......

Jiwa kaco...hati & akal bermain dgn penasaran....Asyik bermonolog sendirian...

Nov 4, 2009

BILA AGAKNYA SAYA AKAN MENIMANG CAHAYAMATA?????

(*muzik latarbelakang lagu sedey..ape2 lagu jelah, asalkan syahdu*)

Bile tgk pompan ngandong, dukung anak...hati sy tibe2 je jd sebak...sobbb...sobbb...Rasa sensitif sgt sampai menusuk kalbu..Ntahler..lately sy jd terlalu sensitif bile mendgr hal2 berkaitan dgn anak, zuriat...

Sy rasa sunyi & keseorangan..Perasaan sunyi tuh x same dgn kite putus cinta..Benarlah dikata 'anak itu penyeri rumahtangga'...Bagaimana rasa agaknya bile melalui fasa saat2 bergelar seorang IBU..mesti pelbagai perasaan ada..perasaan gembira tentulah menebal sama sekali...

Ada org bunting pelamin, kawin2 trus je ngandong...Ada org mungkin lewat utk mengandong, walopun harapan tinggi menggunung..Termasukler sy x terkecuali dr kelompok itu..Tapi ada org tuh, xkawin dgn sah pun senang je mengandong..Dpt anak trus dibuangnya, dibunuh..Tapi org yg terlalu mengharapkan anak nih, mengalami kesukaran yg sukar utk diucpkan..Apa2 pun itu bergantung kepada Allah utk mengurniakan anugerah yg tak ternilai harganya itu..Mgkn itu adalah salah satu ujian dr Allah utk hamba2nya..Sy menerima ujian ini dgn redha, walopun sy tak putus2 berdoa agar dikurniakan anak..Ada org lain tuh sampai bertahun2 blm dikurniakan anak, tapi mereka blh menjadi setabah tembok konkrit walopun hati & perasaan bagai dijentik2 utk memiliki zuriat sendiri....

Asben pun slalu memujuk sy agar jgn terlalu meletakkan harapan tinggi menggunung. Lambat atau cepat bergantung kpd rezeki. Dia xmao sy bersedih & terus menangis..Apa yg penting, kami berusaha selagi berdaya...selebihnya kami serahkan kpd ALLAH...
>
>
>
>
>
>
>


pejam celik..pejam celik..ammar dah berusia 4 bln dah..kalo nak tido, musti nak kain batik

nih kasut ammar..


Nov 3, 2009

ORANG LAIN PUN PAKEI KETER BARU JUGAK!!

HEKELEHH...HEKELEHHH...BUNYI CAM ORG JAKI KAN?..EHHHH SUKA ATI AKU LER..ADA AKU KESAH?..CAKCIBOR..CAKCIBOR..CAKCIBOR KECAKKKK..

NYAMPESS TAU PAGI2 TADI...KETE KAT DPN TUH..TERHEGEH2, TERGEDIK2..MCM ORG BARU SEMBOH DR JAHITAN BERSUNAT..BWK KETE PUNYELER SLOW, SIPOT BABI PUN TERTAWA SAMBIL KUAR HINGUS KALO NENGOKNYER..DAH LER JLN 2 HALA..TAULER KETE BARU..PLAT 'WTA'...HEKELEH..OIII MAKCIK, SKRG PLAT DAH 'WTE' LER..WALHAL POTON SAGA AJORK..BWK KETE MCM BWK BAS PERSIARAN..IGT BESO SGTLER SAIZ KETE POTON TUH..BILE NAK SELEKOH, DIA PUNYA AMIK KONAR PUNYELER JAUH..TAKOT TERKENE KON PENGHADANG JALAN..HUKALOHHH KON TUH JAUHLER..SIKIT PUN X JEJASKAN KLITORIS DIA..

NYAMPESSS!!

Nov 2, 2009

EHHHH..GAMBAR RAYA LAGIK..(JGN JELEZ HAAAA...)

E'ehhhh...ada lg gambar2 raya yg terlampau?..Ngeheheh...jgn jelez haa..korang layan jelah..





























Oct 23, 2009

RAYA @ OFIS

Vanekammm..Gambar2 dibwh nih rentetan jamuan raya ket opis sy..Dah nak masuk bln Zulkaedah br nak wat..Jamuan raya opis diadakan pd 19.10.09, opis yg plng lassssssssssssst skali wat jamuan...Sambutannya???...Very the curlasssssssssssssst (kalah umah mariya tunku sabri yg mengidangkan air ribena)...


Ahhhh...korang layan jelah gambar2 yg curlasstt itteww..

kuih-muih & pencuci mulut yg mabeles...

set2 meja VIP..

tiga wanita idaman jejaka2 malaya..kelasss mak hayam gittew


ekekeek..yg dpn dok kat kusi tuh mcm cikgu disiplin kekdahnya..

nih pun aksi gediks yaaaaaa amat...
Itu jelah...tata




Oct 12, 2009

GEDIK SANTAI.....

Saje je nak gedik lepas marah2 doktor dlm entry sblm nih..rasanya dah agak lame x bergambar mesra dgn laki sendiri..yalohhh...asben bz memanjang, pg2 dah kuar gi keje blk mlm pulak.. bini asik terabai jer..Nak jgk cari anak ikan, wat stok geli2...hamsat punya bini..neraka ke -7 ler jwpnnya (pinjam sat ayat mak hayam gebusss)

Picture was taken in our new house..new ke hapenye mcm haunted mansion je kekdahnya..indon pun xmao duduk!

sila abaikan gambor cerek elektrik itu yer..x sempat nak ngalihkannya..umah kami kosong ajork..blm ada perabot lgk..cerek ajaib itu ler satu-satunya rete yg kami ada..


nih gambor dlm bilik...posing dulu, sblm buat mukadimah 'ehem2'...ehekkk keji arr ini pelempuan..
Okeh..itu ajork..selamat merembessss

SAMPAI HATI KO DOKTOR....

Entry kali nih nak marah2..maki2 skit..bior padan muke insan yg bernama 'DOKTOR' nih...

Ekceli citer nih dah basi time raya itu ari, tapi xpelah..dah diperhangatkan..boleh onnnn jeler..

Time raya itu ari sy mengalami demam panas..berlanjutan le sampai sy msuk keje pada 23.9.09..(tapi xgi kejepun, amik EL)...ari khamis baru masuk opis..tapi decide nak gi TangLin utk dptkan rawatan..dahler hazab nak tunggu turn..pastu dpt doktor pompan melayu yg cengir nak mampus..wat keje ndak x ndak jer..Oiii xnak keje, berentiler..ngangkang je utk laki ko kat umah tuh..blh dia jerkah sy bile sy jejak kaki msuk bilik rawatan " HAH!..NIH SAKIT APE PULAK NIH"..Oiii setan!..cara nko tanya mcm tuh, babi pun blh mati tau tak??????

Doktor tuh x cek pun suhu badan sy, x cek pun badan sy..trus dia amik slip utk tulis nama ubat-ubatan dan bg MC 2 ari...mlmnya sy mkn ubat yg dibagi..perghhhhhh x lame lps tuh, sy rasa mcm nak mati...Jantung sy berdegup laju giler..badan sy rasa terawang2..berpeluh2..rasa bilik tido tuh sempit mengepit..

Pagi Jumaat..baru sy perasan ada bintik2 merah di kedua belah tapak tangan, kedua-dua kaki..time tuh sy dah x blh berdiri lame2..sbb kaki rasa kebas & agak kejang sedikit..Sy assume sy kene dmm campak..trus le minom air kelapa..dgn harapan itu adalah DEMAM CAMPAK..

Ari Sabtu sy blk kg utk dptkan air kelapa yg lagi fresh dr pokok...sy tgk bintik2 merah dah menjalar ke lengan dan ke betis..Tapi kesan dr minom air kelapa tuh, membuatkan perot sy mcm nak putus..bisa sunggoh! Mmg lepas tuh sy mengalami sedikit kekejangan di kaki bile berdiri..nak drive pun sakit..

Tapi ape yg mengejutkan sy ialah bile asben ckp sy bkn kene demam campak..tapi elejik ubat..mgkn doktor tersalah bg ubat ataupun bg ubat yg kuat kandungannya..Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa???...Tapi bersyukur sbb xde efek yg lbh kuat lg apabile minom air kelapa..Takot jugak berlawan dgn ubat kan????

Sampai hati ko doktor bg aku ubat mcm tuh....Kalo ko xnak wat keje, jgnler penganiaya pesakit2 mcm tuh skali..Cube ko bygkan kalo aku trus ke rahmatullah kesan dr ubat yg ko bg...Ko hingat nyawa aku nih same cam ayam KFC ker?..Ko nak ke disabitkan kesalahan seksyen 302, kanun keseksaan gantung sampai mati atas dakwaan membunuh dengan niat..Pastu nanti blhler ko wat dakwaan kecuaian, pastu blhler ditubuhkan 1 jawatankuasa utk menyiasat perkara ini..Piraahhhh...iniler doktor2 kerajaan yg byk kes kecuaian..alih2 nyawa pesakit melayang...Cube ko bygkan kalo anak ko, laki nko, mak pak ko terkena mcm nih..haaaaaaaaaaaa baru padan muke ko!...agak2ler nak bg aku mati..susah2 ko bg je aku nih paraquat ker, basta 15 ker, paling busuk2 pun soh je aku nih telan ubat gegat!...

Dahler muke doktor pompan melayu nih x bleh blahhhhhhhhhhhhhhh...Oiii mulai arinih aku x hingin ler gi klinik Tanglin tuh....

Oct 9, 2009

GEDIK YANG TIDAK BERKESUDAHAN....

Uhukk..uhukk..salam kpd pengunjung blog sy nih..Agak lama sy tidak memblog akhir2 nie..almaklumler nafsu syahwat sy utk update blog agak menipis..Rasanya tidak terlewat untuk sy ucapkan "SELAMAT HARI RAYA..AMPUN MAAF DI PINTA"...

Utk topik arinih, gedik menjadi keutamaan bg sy..korang tgk jelah gambar2 dibwh nih..kalo x gedik, x tenteram idop nih...



si ain yg gomok..selalu jd mangsa buli..

hmmm..sy yg ala2 mak datin ittewww..(bj nih dibeli mase jualan pra syawal)

kaklang sy yg teramat sporting..pun slalu jd mangsa buli gak


ain dgn pakciknya..


teman utk bergado hari2..tapi x lat 5 saat dah berbaik balik..


mak & anak yg selalu bergado..sy le yg jd referee


nyampah aku..kalo bergambar x buat aksi tgn mcm tuh x sah!..heeeeeeee


ajejejejeee..comel ahhh







Aug 12, 2009

KEPUTUSANNYA NEGATIF (-VE)

Syukur sgt2 sbb sy disahkan bebas dr H1N1...seram woo..mari kite tgk kronologi kes tersebut:-

12.8.09 - Demam telah tiada. Cuma sisa2 batok, selsema & pening2 lalat je yg tinggal

11.8.09 - Kepala masih pening2. Tak boleh berdiri lama2. Bwk kereta pun dgn sopan santun
60-70km ( lane kiri mesti terasa haru )

10.8.09 - MC

9.8.09 - Dirumah terbujur aje..Mengalami pitam & kebas2 1 badan..

8.8.09 - Jam 3 pg, suhu bdn naik mendadak..Cuma tampal koolfever utk elakkan kepanasan
melampau naik ke saraf otak. Jam 10 pg, drive sorang2 ke PPUM utk ke bahagian
Trauma & Kecemasan. Punyalah ramaaaaaaaaaaaaaaiii orang utk buat saringan
Jam 4.30 petang selesai disaring..

7.809 - Mengalami demam secara mengejot. Sekelip mate aje suhu badan naik mendadak..Dpt
mc

Jul 27, 2009

TIME KASEY BOS KECIK

yuhuu...salam semua..kak senah kembali lg dgn crite yg agak panas & ganazz..

Ganaznya yelah kami berjaya mengabiskan makanan dlm waktu yg singkat..0.003 saat ajork..ganazkan??...

Apepun dikesempatan ini, sy golongan marhaen ini ign mengucpkn time kasey pd bos kecik sbb sudi membuka walletnya utk m'belanja kami mkn..Tanak ckp byk sbb nak smpn idea utk crite yg seterusnya..

Uols layan jelah gambar2 terlampau di bwh nih yer..

yg paling anggun skali yg pakai tudung kaler maroon tuh...sape yer??

nih muke2 juara mkn wooo..bahaya woo..yg pompan tuh juri awam jer

sexy sekali sup nih kan..sbb ada roti ditengah2nya..


mkn timeeee....erkkkk...burpppp




TORA DATANG LAGIK..

yeahaaaa..ariba ariba..andreee..andreee...tora dtg lagik dgn pelbagai mainan yg menarik..arini dtg keje dgn mud utk m'apdet blog yg hampir2 ditutup sbb dah lame sgt x blogging..

Mesti uols teraser amat2 rindu dgn blog kak senah nih kan?..ehekkss ayuh kite tgk ape crite terkini..

Jun 30, 2009

JGN TACAYER..

Ajejejjee..jgn tacayer tau..sy blh drive tru dr kl-jb..tepok2..xlame lg kompem dpt ANUGERAH WANITA IKON 2010..(*thn dpn le maknenya tuh)..

Dgn jayanya..ari jumaat sy dgn kancil yg mempunyai enjin SCANIA selamat berlepas ke jb..time tuh sy ditemani oleh anak buah ( anak arwah kaklong sy nomot 3)..perghhh journey mmg mencabar..kancil jejak 110km rasa cm nak terbang..

Dahle dlm kancil tuh sarat dgn barang2..totoler, langsirler, perkakasan rumahler, lampu tido (ehh yg korang adiahkan tuh, yg beli kat ikea tuh..time tuh naik wish terpydah-pydah tuh..time kasey ye kengkawan )..stok makanan lgk..beg kain baju kami lgk..perghh sekali imbas mmg mcm SANTA KLOS kekdahnya..

Sy mcm nak sajes ler, highway ke JB tuh patotnye letak 3 lane ler..baru cam selamat skit..nih 2 lane jer, bygkan nak potong 3-4 treler, keter kat blakang pulak cam bongok jer, terbagi2 lampu..taleh timbangrasa ker..kot ye pun depa nak laju, lalu jelah atas divider tuh..bongok ahh...alhamdulilah, selamat sampai ke jb jam 5 ptg..sampai2 je kat umah, alamakkk tgk kete si alice tuh ada..anak dia athirah dok kat pintu dpn, terbabai2 kat arah saya..cpt2 masukkan brg dlm umah, pastu membatukan diri..ngehheheh nih kes tamao jumpa jiran le nih..

Mlm aktiviti cume gi mkn jer..pastu asben tunjukkan jln mcm mane nak gi CITY SQUARE..pastu tgk kaum2 bapok kat bazar jb tuh..caittt muke tarap2 mbok biah pun ada, tarap om berta pun ada..

Aktiviti ari sabtu, ngemas2 umah..(si alice tadek) ..pastu tido sampai kul 2 ptg..nak gi city square malas sbb jln nak blk tatao..nak pegi je tao..silap aribuln sesat mau tembos ke perairan filipina laks..lps mkn tghari, lapar tahap kebulur sampai bedal nasik ayam ngan mi hailam (tapau lg tuh), sy sambung blk tido..sampai lebam..anak buah sy dok pulun tgk dvd sampai brapa kali khatam ntah..sedar2 dah kul 8mlm...siap2 tunggu laki blk keje..kami trus gi mkn kat area jln raja petrie (wahhhh saya sudah cam itu jln2 eh..byk pandai le ini pelempuan ..pas mkn laki decide nak gi danga bay, tgk drifting..wahhh itu sudah bagus..slalunya mlm minggu kat situ mmg happening dgn drifting..jam pun dah kul 12.30 mlm, lagi sengah jam stat le aksi2 mendritkan diri..sblm tu tgkler keter2 yg dah dimodified..perghhh mmg cair le kli***is dibuatnya..ada yg ekzos kuar api, ada yg pasang speaker bikin jantung mau pecah..ehhh mcm2 lg ler..tunggu punya tunggu, cesss sekali polis datang le wat ambush..siot je polis kasik kaco..depa2 nih angkat kaki le chow..so aksi drift pd malam itu tadek..hampa

Utk mengilangkan keboringan, kami pun tgk le aksi lumba motor oleh mat2 rempit nih..skali lagik kecot itu kli***is menengoknya..depa nih mmg berani & berbakat..bkn takat aksi superman lg dah..aksi wak korjo, wak leman sume ada ahh..siap tunggu polis lg, nak buat aksi melawan arus..cehhh mmg berani le itu orang..kasik tepukan maut skit..

Jam dah menginjak kul 4 pgi..mata pun dah kuyu..las2 balik umah..hmmm igtkan blhler luruskan urat2 ke, tido ker..tadanye deh..laki pulak buat 'permintaan' lagu...gitu gini, warm up, dkt kul 6 baru tido..

Ari ahad dlm kul 10lbh dah bertolak blk...singgah kg, saje tgk bebi..bebi dah pandai mkn dah..ari senin petang br blk kl..penatnya pinggang mcm nak dipulas2 jer...tido mlm x menyedar, bom meletup tadek nak pedulik..

Gambar?..hmmm tadelah..ini je yg sempat kami snap..tapi cun lah itu pelempuan..sape?...korang skroll jelah ekk..hantar undian anda dgn menaip POMPAN CUMEL IC dan hantar ke 32333. Setiap sms akan dicaj RM0.50..ajejejjej














Jeng...jengggg




(me and anak buah dgn kancil yg mengambil bahagian dlm aksi drift)

KESESAKAN DI PAGI HARI

Lokasi : Bangsar
Waktu : 7.00 pg

Pagi nih cam biasa lalu jln kat bangsar. Mak aih..tentibe tgk jem yg teruk stat dr stesen putra bangsar lagik. Pehal nih jem, awal2 pagi lak tuh..tersengguk2 ler bwk kancil tuh..dr gear 2 ke gear 1, dari gear 1 ke gear 2..dr takde gear trus ke free gear..pastu tgk kete2 lain redah je laluan kecemasan, sy pun ikot folo jer..itu pun xdpt nak melajukan keter..mmg jem teruk..skali toleh belah kanan, ada keter polis daaaa...tapi wat2 xtau jer, alahh ini baru festaim sy ikot laluan kecemasan..lg beberapa meter nak sampai petrol pump Caltex di Jln Travers, tgk ada polis, polis trafik..1 lane polis dah tutup..hanya lane tgh & lane kanan je yg blh digunakan..

Panjang2kan leher jap, tgk ada eksiden didpn tuh..berderau darah tentibe..pelahan2kan keter, tgk di laluan kecemasan, ada 1 mayat yg dah ditutup dengan plastik itam terdampar..ishhhh ngeri ahhh, darah merah pekat mengalir atas jln raya..mangsa adalah penunggang motosikal..tatau apa jantina, bangsa ape, umo brapa..cume rasa simpati...

Jun 22, 2009

KISAH JIRAN BARU KAMI..

Aahahhaha...ketawa dulu..ketawa gengguling..N3 kali nih lawak gak critenye..ntahler, xtaule lawak ke idak..tapi bg sy mmg lawak tahap sinchan ahhh..Kite ikuti rentetan dialog2 dibwh yer..layannn..

Jumaat lps sy gi jenguk2 umah kami, pastu jiran sblh kiri dah janjiler nak jumper..okeh tade hal..ekceli kami mmg xpenah jumpe pun jiran kiri tuh, kebetulan developer kol sy kisah nak pasang awning umh sy yg agak mkn space umah jiran tuh...nama jiran kami ialah ALICE, dia seorang cikgu, dia beli umah koner lot..igtkan cina, upe2nya melayu..

Ari sabtu mlm, lps asben blk keje..kat dpn pintu pagar laki si alice nih pun tego sape..kami pun bekenalan2ler..pastu alice pun ajakler kami masuk umah ( dahle umah dia x basuh lagik, naik kepam tapak kaki sy)..pastu asben ada bwk doyan, so asben pun blanjale depa mkn doyan..tetengah mkn tuh kami berbual2 ler:-

Laki aku : cantik set sofa nih
laki Alice : A'ah..nih dr Fella..rege 3ribu lebih
Laki aku : ( hekeleh..siap mensyen tuh rege) ckp dlm ati jer

Aku : Kak, cantik btol pokok2 kat luar tuh..pastu akak punya landskap nih ada kellazzz..
Alice : Ehh..tadelah zurin..biase2 aje (* sambil ketawa malu2)
Aku : Tangan akak nih mmg ada seniler
Alice : Zurin ni ada2ler...Zurin nak tau, akak igt nak cr pokok pinang..Nak tau rege dia brapa?
Aku : Brapa ye kak?
Alice : Sebatang pokok siap tanam lagi rege dia RM400..
Aku : Uihhh mahalnya kak..kene servey byk tmptle..
Alice : Mmg ler..td akak gi nursery, rege pokok pinang tuh sebtg baru RM50..
Aku : Angguk2kan paler jer


Laki Alice : Umah ada pasang astro ker?
Laki Aku : xder..lagipun bkn slalu duduk sini..skali skala jer..malas nak pasang..beli tv yg biasa2 jer, utk zurin ilang boring time sy gi keje.
Laki Alice : Apalah ko nih..beli tv biasa2 jer, org beliler tv plasma yg melekat kat dinding tuh..
Laki Aku : Sy beli skit2 bang, utk penuhkan dlm umah nih..
Aku : Sekadar senyum kambing..

Laki Alice : Aku igt nak buat auto gate..
Laki aku : Haa..elokler tuh..buatler..
Laki alice : Umah dah siap renovateker?
Laki aku : Xde nak renovate2 pun, sbb ikot penelitian sy, umah nih dah ckup cantik..xperlu nak renovate2 sakan
Alice : Zurin dah buat kabinet ker?
Aku : Blmler akak..sumanya sy serahkan kat asben..bile dia nak buat, tatau
Alice : Grill kat umah tuh pasang brapa ribu?
Aku : Eleh..mcmle tatau taktik dia tuh, nak kompe rege & design grill kat umah dia (kataku dlm hati)..Harga xtaule kak..sbb sumenya asben yg buat..
Alice & Laki dia : Owhhh..

Alice : Nih chandelier nih paling murah dpt
Aku : Iyer..brp tuh?
Alice : Itu ari servey2, sume rege dlm 3 ribu lebh..nih yg murah..
Aku : Brp kak?
Alice : Seribu jer..
Aku : Owhhh..seribu, a'ah..mmg murah pun...

Laki Alice : Zurin dah lama keje kat KKR?
Aku : Lama dah, 8 thn
Laki alice : Ish..lama tuh
Aku : Abg keje mane?
Laki alice : Keje kat pjbt SUK
Aku : PTD ker?..KPSU ?
Laki alice : Tadelah..biasa2 jer ( kata beliau dgn ala2 malu kucing )
Aku : Sambil berkata dlm hati ( bile bercrite punyalah gah..mcm pegawai..)

Laki aku : Oklah bang, akak..kami mntk diri dulu..nak gi mkn nih..
Alice & Laki Alice : Okeh2..nanti kite jumpa lagi yer..Zurin kalo senang2, koling akak yer...

Bye2 jiranku...

Dalam perjalanan nak gi mkn..sy & asben dok bergosip pasal jiran kami...Ahahhahaha spesis sho op nih yg x tahan nih..Pasni kompem, kalo dia dtg nak jenguk2 dlm umah, sy ajak dok tepi pagar jer...

Pagi nih kat opis, saya bukak website SUK Johor..cari nama laki si Alice..ahahahahha dah jumpe..jawatan cume PEMBANTU TADBIR N17 ajer.....

Jun 17, 2009

APA-APA JELAH RAKYAT MALAYSIA NIH...

Ntahler...kadang2 tak phm dgn mentaliti rakyat Malaysia nih..
Bendanya ciput, tapi eksyennye je lebih..

Smlm blk keje, lokasi kat area bangsar..nampak kete buruk brand Daihatsu (model thn bile tatau)..mmg buruk ahhhh, tahap dah blh wat tukun, xpun timbang kati..ada hati tuh nak letak alahh mcm Pingat Persekutuan tuh kat no. plat..yg selalu keter2 mewah, keter2 vvip letak kat nomot plat tuh..hekeleh, kemaruk sgtker ngan pingat2 tuh..pelik ahhh..ape speselnya kalo letak pingat tuh?..dpt diskaunker kalo byr tol?..kadang2 bile tgk dekat2, bkn pingat yg ditampalnya..tapi gambor SPONGEBOB..nak berlagak punya pasal, taruk jelah gambor ape2 janji nmpk mcm pingat persekutuan..awat depa x letak gambar nenek depa?..

Hari yg sama, lokasi di Federal Highway..sy di lane tgh..di lane kiri adalah toyota harrier kaler biru metalic plat WQE ****, mkn lane tgh..m'hadang perjalanan...sy hon byk2 kali...pastu sy msk lane kanan, beriring ngan harrier tuh, lelaki cina..mmg cam haramjadah..upe2nya tengah melayan hp m'bc @ menaip sms...sy hon2...dia leh wat derk jer...potong trus, sy didpn dia...dlm keter terus sy memaki hamun segala alat sulit dia, bapak dia, tok dia & alat sulit mak, nenek, adik bradik pompan dia...ahahahha...jgn igt bile pakai keter mewah, byr road tax ribu2..jln raya tuh dia leh wat cam rete moyang2 dia..org lain pun ada hak jgk m'jd pengguna jln raya..bertimbang rasalah skit..

Jun 16, 2009

AHLI BARU DALAM KELUARGA SY...

Seronok sgt2 sebab adik bongsu sy baru melahirkan bebi lelaki pada 10.6.09 jam 8.15 pg..Berat bebi 3.5kg..

Comel sgt2..tpi sy x berani nak pegang @ dukung sbb masih lembik lg..bebi asik tido, nyusu..tido nyusu...ajejejejej



MCM SETAN JER..

Aku cukup2 menyampah bile keter didepan aku tuh, lampu brek dia x berfungsi..

Kemut sgtker nak ngeluarkan duit pi repair lampu brek tuh..aduhaiiiiii..

Jun 11, 2009

DRAMA TENGAHARI TADI...

Nih bkn hafal skrip ke haper utk odisyen 'ANAK WAYANG'..

Tengahari tadi sy & opismet nak gi hulu kelang, keluar dr susur bank negara, bgler signal nak masuk lane..hampeh! cina pompan yg perasan muke mcm Anita Mui trus xkasik can..hekeleh..takat pandu kenari, buatan malaysia jgkkan..
Trus dia blok..ok2! xper..sy pun trus jln ke depan..keter kat dpn kete Gen2..

Bagi signal, ok what..dia bg laluan..sila angkat tangan juin tanda respek..wahahahhah keter kenari yg mcm cibai tuh dah kat blakang...jln punya jln, upenya kenari td kejar..himpit dr kiri..giler ke haper..himpit konon2 nak masuk lane sy ler tuh..busuk punya hati pompan babi, sanggup potong Q semate2 nak himpit..dulik hape aku..bkn jlnraya bapak tiri nko!!

Pompan babi tuh buatle aksi menghimpit ala2 samseng..sy pun himpit dia balik, tak kasik can nak masuk lane..kancil tuh dah diberi sesi ketahanan mental & fizikal..'KANCIL..SEBIJAK ANDA'...kenari tuh pun jln beriring..bile dia toleh ke arah sy, dgn hormat & sopan santun terus sy tunjuk F**K..ahahhahah padan muke..dpt isyarat lucah dgn percuma tanpa cagaran..terus sy bg signal naik flyover utk ke Jln Sultan Ismail...bye2 pompan babi..

Membe opis jgn kecot perot eh..setakat aksi2 mcm tuh, alah bisa tegal biase ahh...

Jun 8, 2009

DIALOG YG MENYENTAP SEGALA ORGAN DALAMAN...

Kat ataih katil..Tgh bergurau senda dgn laki..Ketawa manja, mengekek, cubit-cubitan sayang sampailah kepada sesi raba-rabaan..Tentiba laki bersuara..Dialognya seperti berikut:-

Laki : Mama...
Bini : Yes darling...
Laki : BESARNYA PAHA MAMA..
Bini : Glulp...glup...glupp..terkebil2 sambil menelan air liur selaju yg mgkn. Mcm2 perasa ada, perasa laici, mangga, asam boi, ehhh dragon fruit pun ada..

Ayat tuh ler yg menyentap segala organ dalaman. Apa cara nak kecitkan peha??...xkan nak sepit pakai penyepit baju kotttttttttttt??..

Jun 4, 2009

AKU TERNAMPAK..

Pagi tadik ada assembly kat dewan..tetengah duduk tuh sambil mata melilau..jeng..jeng..jeng..cuber teka???

yeaaaaaaaaaaaaaaa!! aku nmpk si gigi biru..what?..iyer si gigi biru yg telah digembar gemburkan tuh...ahahha gigi biru pakai kebaya kaler oren2 (kaler hindraf gittew) dgn kain batik lps emaknya..gigi biru tgh cari2 tempat duduk

ahahhaha aku ngekek gelak sensorang..org sipi2 aku dok toleh2 je kat aku..ada aku kesah?..cak..cak..cak..cak..nih gelak sensorang bukan sbb giler, tp gelak koz lucu ngenangkan crite2 korang kat sikret resepi arituh..ahahhaha ayat x blh blah biler korang mensyen laki dia SPONGEBOB...

May 19, 2009

LAGI2 KENA TAG..LAGI2 KENA TAG..ASIK TAG JE MEMANJANG..LAYANNN

TAG FROM NORSURIANI JAMALUDDIN @ HOT EO


5 things in my bag:-
g-string ( incase having my 'intercourse'..hekkk )
car key
house key
make-up tools
ID Pass ( forgot to bring it, cannot enter the office, room's file..damn!)

5 things in my purse :-
Cent
RM1
RM5
RM10
RM50


5 favorite things in my bedroom :-
boxer
g-string again
mirror (having sex in front of the mirror..awesome!)
tissue
family photo

5 things I wish to do:-
having sex
pregnant
birth
become a very great2, hot, bubly mum
R.I.P

5 things I’m doing now:-
mumbling about my boss
gossiping about my boss
having 'teh tarik kurang manis'
pretending i'm busy doing my task..damn!
play hidden object games


5 people I would like to tag:-
sahrizat jalil
siput beby
yati lemak
zeta jonet
azwana alia

May 15, 2009

DASAR MULUT PUAKA!!

Kalo dah dasar mulut puaka sejak azali..sampai ke tua ler mulut puaka tuh melekat kt dlm dasar hati!!

Aku ckup2 bengang dgn hamba Allah nih merangkap salah sorang staff yg tidak diiktiraf kat opis aku nih..kejenya asik mengapi-apikan bos aku ajer!..Babi btol..btol pun x jd babi..ko tau tak setannnnnnnnnnnnnnnnnnnn???

Yg dia sebok2 aku balik kul 4.30 ptg tuh pe hal?..Sukati akuler..janji keje aku sempurna..x menyusahkan org lain, apatah lg bapak nko!..

Dr tahun lps aku blk kul 4.30 ptg, nape br bln nih bos aku nak komplen2 laks..kalo ko haramjadah x bwk mulot, m'api2kan aku..benda nih sume x m'jd tau tak..Dasar hamsat!

Sume org dah perasan yg nko nih lbh sudu dr senduk..tukang karut..bodek tahap cipan betina..ko kena sedar diri skit, kedatangan ko kat opis nih xder sape pun yg heran, yg mntk..senang citer kira cam pelarian ler..atas dasar simpati..

Tapi jgnler berlagak sgt, kalo nak diikotkan taraf jawatan ko tuh, hanya layak berada di bawah tapak kasuk bata comfit saiz 6 aku ajer..

Ko jgn cr pasal dgn aku tau haramjadah!!

May 14, 2009

NKO HINGAT NKO LAWA SGT KERRRRR????

Aku x phm arr dengan budak pompan 2 ekor nih...mcmler lawa sgt..lawaker?..lawaker?..lawa lg urat keting aku..

Entry kali nih nak citer ngumpat skit2 arr..alahh ngumpat yg dosa eh ciput jer..ehekkk ada ker?..voleyy ke mcm tuh??..

Okeh kengkawan citer dia mcm nih..kat surau tkt 5., blok b nih..ada ler 2 hamba Allah (ofkosler pompan)..yg biler dpt duduk dpn cermin, mekap2..mak aihhhhh punyerlerr lamer..abis 1 cermin tuh dikongker dek hamsat2 2 ekoq nih..

Dr mula org lain amik wuduk, pakai telekung, solat, berdoa, bukak telekung, lipat sejadah..perghhh 2 ekoq nih x abis2 lg mekap..apekejadahnya!! penah 1 ari tuh sy usha2 aper yg lama sgt utk depa mekap nih..mule2 tgk depa pakai krim, pastu fondesyen, pastu tepek bedak (yg ntah brapa kilo ntah), pastu pakai eyeshadow, pastu maskara, pastu eyeliner atas & bwh, pastu pakai blusher, pastu pakai lipstik..fuhhh lengkap sume2 kaler ditepekkan kt muker..bile dah siap..tuhhhhhhhhh diaaa..tepong gomak sudah mari..punyelah tebal mekap, mau tuh bile ujan turun tuh x kalis air..

Walhal keje sbg kerani & PAR ajer..nak mekap lelebey sape nak tgk?..sampai jemaah yg lain pun dah naik menyampah tgk 2 ekoq nih bile dpt cermin..yeler..org lain x merasa dah..aku yg lawa lgi anggun lagi mabeles nih amik masa 10 mnt je nak mekap..(hihikkkk jgn rasa loya yer, kecoli org yg ngandung )...agak2nya nak gi keje tuh pukul brp agaknye depa bgn.???

May 8, 2009

COULD BE THIS LOVE-JLO

IF U ONLY KNEW
WHAT I'VE BEEN GOING THROUGH
WAITING & WANTING YOU
COULD THIS BE LOVE

C/O: HOW..TELL ME HOW WILL I KNOW
WILL MY HEAR MAKE MY BELIEVE IT SO
OR CAN I TRUST THE WAY I FEEL
IF YOU COULD READ MY MIND
(IF YOU WANNA KNOW, IF YOU WANNA KNOW)
YOU SEE HOW HARD I'VE TRIED
STILL I CAN'T DECIDE

IF YOU ONLY KNEW
WHAT I'VE BEEN GOING THROUGH
WAITING & WANTING YOU
COULD THIS BE LOVE
OH TELL ME COULD THIS BE LOVE

DO YOU KNOW IF IT'S TRUE
THAT REAL LOVE LAST A LIFETIME
DOES IT SHINE LIKE STARS UP IN THE SKY
AND DO YOU KNOW IF U CAN FALL FOR
(DO U KNOW??)

JUST A MOMENT , IT'S A MOMENT FOR ALL TIME
WHY ..WHY AM I SO UNSURE
IS THAT LOVE KNOCKING AT MY DOOR
OR THE SOUND OF MY BEATING HEART
IF YOU COULD READ MY MIND (IF U WANNA KNOW)
U KNOW I JUST CAN'T HIDE
WHAT I FEEL INSIDE




*sile nyanyi feeling2 mcm jlo, sambil gerak2kan bontot..

May 4, 2009

SAKIT YG MENYAKITKAN..MMG HAZAB

Salam kengkawan..arini sy rasa mcm x ok..rentetan dr kelewatan kedatangan haid sy bln nie, mmg sy bercadang utk berjumpa dokter pd ari sabtu lps..

Tapi blm sempat lg..tengahari jumaat sy mengalami kesakitan yg teramat sgt..mgg hazab sgt2..tibe2 kuar darah warna itam..cuak jgk sbb kalernya cenggitu..sakitnya xleh nak komen ler..2x ganda sakit dr senggugut..

Bile dah kuar darah tuh..sy rasa ok skit..tapi mlmnya pulak sakitnya dtg lagi..still kaler yg same..mmg mlm tuh xdpt tido koz melawan sakit..sampailer ke pagi..sy pun x tau sy dpt tido pukul brapa..

Nampak gayanya belum ada rezeki utk saya peknen..x lekat..asben pujuk sy dgn kata2 semangat yg penuh kasih sayang..mgkn sbb sy terlalu byk bergerak aktif, pastu tekanan di tempat kerja, blk keje, kat umah..ehhh byk ahhh..campur penat lagik..

Kencing sy dah x kuar darah lgk dah..dah x sakit lg dah..erm..masih terbayang2 lgk sakitnya..hazab..rasa fobia pun ada..

Apr 29, 2009

FIRASAT YG X BERAPA NAK DIFIRASATKAN...

kengkawan..aku rase style 'flying dutchman' yg dipraktikkan 2 minggu lps mcm nak m'buahkan hasilnyer jer..tapi x pasti lgler..firasat aku jer..nantilah kalo dah ada surat itam putih (kompemesyen) dr dokter, sy akan buat press konference..mudah2an..amin


* rasa cam nak jempot astro awani ler buat temubual *

Apr 28, 2009

SAKITKAH SAYA???...SAYA SAKITKAH???

pagi nih bgn tido..gi buang hajat kecik..aduhhhh sakit arrr biler nak abis buang air kecik..tuhhh diaa...kencing x lawas menjelma lagik...kali nih kuar darah lg..

laswik pun sy m'alami sakit mcm nih jgk..sakit bile lepas buang air kecik..kencing x lawas..pastu diikuti dgn darah..lps gi kinik, mkn ubat sekali ajer..pastu dah ok..yipppeeee gembira..

tup2..pg nih sakit tuh dtg lgk..tapi xler sesakit & sengilu sakit yg laswik...aduhaii..takot arr nak gi kinik..sy mmg takot nak gi kinik @ hospital..melainkan ada nurse lelaki yg hensem..ehekkk...

Apr 27, 2009

PESTA BUKU ANTARABANGSA..ERMM HAMPEHH!!

konon2 nak gi pesta buku antarabangsa 2009 di PWTC ler smlm..Hampeh! punyalah ramai umat manusia..mcm ulat taik berkerumun..sy sampai awal, parking di The Mall dlm kul 10.45 pg..masuk2 je dlm pwtc hall tuh..citttt berjimpit2, berhimpit2 org..fuhhhh dgn ada bau aroma ketiak hangit pun ada..naik loya arrr tekak!!..las2 kami decide gi the mall blk, kenyangkan perot..pastu jln2 cari jantan di amcorp mall (pj)..yeahhaaa!! aribaaa..aribaaa

si ain & emaknya..nih gmbr kat pintu masuk pwtc

haaaaaaaaaa..yg cumel lagi menyelerakan tuh ialah sy & emak si ain..

ain & emaknya lagi..tapi kali nih dlm posisi berdiri fulakk


okeh..itu ajer entry pagi nih.. callooo..



HARI-HARI TERAKHIR BERSAMA MEK@SUE@SUYANI@ NOR SURIANI JAMALUDDIN

tue diaaa..gmbr kami yg berposing sakan menahan sendu kelapa laut afrika..meksu, slh sorang member kami akn melangkah jauh didlm kariernya apabila terpiley utk m'jd EO ( eo tuh aper?..'ekor orgutan?')..kami tumpang bangga & gembira di atas kejayaan meksu yg telah m'gunakan 'ilmu vodoonya' utk m'dptkan jwtn tersebut. Ini berikutan 300 calon2nya hanya meksu saja yg terpiley..HUH!!!!! ape2pun wishing u good luck meksu!..aaaaaaaaaaaaa lagi 1, mu jgn giler koser yer...sekian, arap kulom..


( left: meksu, me, pydah & fazlina...otometik yg hot & spicy is myself looo ...), tuh..nampak tuh pydah sdg dlm cobaan utk memancutkan sos cili utk mensabotaj sy...

Apr 17, 2009

HANYA MILIKMU -AZUAR ZAIN

Ooooo...aku tak salahkan hatimu
bila hadapi tu tak ada
tak relakan bila terjadi
hanya waktu yang tentukan
ku ingin kuatkan hatimu
yakinku hanyalah milikmu
besar cintaku tak berubah
walau kini rasa itu perlukan hatimu....

ku hanya milikmu
coba kau rasa
yakinnya hatiku
meski kau tinggalkan
masih kumilikmu
mengertikah
bila cinta ini
taka akan pernah sedikit pun pudar
selain tuk mu...

kuingin kuatkan setiamu
yakinku hanyalah milikmu (hanyalah milikmu)
besar cintaku tak berubah
walau kini rasa itu
luluhkan hatimu

ku hanya milikmu
coba kau rasa
yakinnya hatiku
meski kau tinggalkan
masih ku milikmu
mengertikah
bila cinta ini
tak akan pernah sedikit pun pudar
selain untuk mu...wooooo

oooooo...kuhanya milikmu
coba kau rasa
yakinnya hatiku
meski kau tinggalkan
masih ku milikmu
mengertikah
bila cinta ini (hanya untukmu)
kuharapkan hanya padamu

ketulusan ini nantikan ku jalani
tetapku milikmu
mengertikah
bila cinta ini
memang tak pernah sedikit pun pudar
selain...untukmu....

'anuar zain!..i'm yours'...

HIHIKKKK...

YEAAAAAAAAAA...MALAM NIH WAT AKTIVITI HASILKAN ANAK LAGI..KALO ITU ARI 69, DIS TIME WAT STAIL 'FLYING DUTCHMAN'..

DOAKAN SEMOGA MENJADI BENIH & ZURIAT..MUDAH-MUDAHAN..

Apr 16, 2009

BERLAKON FILEM LUCAH SEHINGGA UMUR 80 TAHUN

huh...amat menakutkan/mengerikan m'dgr tajuk entry di atas..ape?..saya?..hei..pleaseeee...bkn syler nak berlakon, tapi citer tuh sy bc dlm paper Kosmo (15.4.09)..tak percaya?..nanti sy tepekkan criter tuh yer..cekidaut!!

ICHIKAWA - Pelakon lucah paling tua di Jepun, Shigeo Tokuda, 75, menjalani proses pengambaran filem lucah terbarunya bersama seorang gadis yang jauh lebih muda.

Pengarah filem itu, Gaichi Kono berkata, tujuan penggambaran itu dilakukan adalah untuk menunjukkan kepada orang ramai bahawa kehangatan seks tidak berakhir walalupun di peringakt usia yang sudah lanjut.

Dalam penggambaran kelmarin, Tokuda mengunakan ALAT PENGGETAR, CEMETI dan LILIN untuk melakonkan watak pakar seks bagi memuaskan nafsu seorang pelakon wanita berumur 36 tahun.

Filem terbaru itu akan dijual di internet, rumah jagaan orang tua dan dieksport.

Sepanjang penglibatannya slama 16 tahun dalam industri lucah jepun, dia sudah beraksi dengan pelbagai wanita semuda 20 tahun sehingga sebaya umurnya.

" Saya memulakan kerjaya lucah ketika berumur 59 tahun dan sudah berlakon lebih 200 filem lucah". dakwanya yang berazam berlakon sehinga berumur 80 tahun.

Dia terlibat dalam industri itu setelah tidak berpuas terhadap jalan cerita filem lucah yang ditontonnya.

kata Tokuda, isteri dan anak perempuannya berlakon seperti tidak pernah mengetahui kerjayanya itu- Reuters

KOMEN KAK ESAH :-

i) Pepandai je dia nak komplen cite lucah yg ditontonnya. Kalo x puas ati bukak arr cite jepun yg lain..Ultraman Max ada, Atasinchi ada, detektif konek ada..opss konan, ..alasan x blh blahhh..

ii) patutnya umo baya2 tuh berkebun arr..tanam wasabi ker, timun ker..toksah arr dok nak pandai2 'belayar'..( kak esah terpaksa gunakan perkataan simbolik )

iii) Makin ramai arr org2 tua di rumah org tua..Meningkat jumlahnya tiap2 tawon..silap2 aribln ada yg umo 30++ pun dah daftar nak msuk umah org2 tua..yeler, kalo dah filem tuh tayangan wajib ket situ..apadaa..ket m'sia ada tak eh??

iv) kalo takat berlakon m'gunakan vibrator (alat penggetar), baik xyah berlakon..yeler sbb anunya dah xleh nak beraksi lagik..terlentok kiri kanan ajork..nanti buring pulak direktor ye tak plus heroin ehh..kiranya atok nh sbgai tempelan jelah..bkn watak utama..yg watak utama ialah vibrator..hidup vibrator!..mknlah 8 papan viagra sekalipungg..xdenyer naik dehh..

hmmm..itu jelah yg kak esah nak criterkan...ada brannn??

Apr 14, 2009

PROJEK

erm..tumpang gembira sekaki andai pydah rempeyek ngandong..nanti blh sy mntk resepi acane nak hasilkan kandungan..

biler bc paper....selak depan, artis nih ngandong..selak belakang, artis nih banak..uihhh musim mengawan je sumer..tapi sy rasa pydah ngandong mgkn ekoran dr penutupan elektrik seluruh dunia selama 1 jam tuh..tapi pydah extend lg mase half n hour..

ermm..bln 5 nih adik sy banak pulak..anak sulung kekdahnya..musti seronok, berdebar2, teruja yaaamaatttzz utk jd fader & mader nih...sy pun x tau nak kasik adiah ape kt dia..sedara mara belah laki dia dah bg mcm2..buailer, keter sorongler, ituler, iniler...sy nganga jelah..

ucapan utk diri sy, 'BERUSAHALAH DGN LEBIH GIGIH LAGI..CAIYOKKK!CAIYOKK!!'..semoga impian utk bergelar ibu akan tiba jua..insyaallahh..

Apr 13, 2009

CUPCAKE

kengkawan..mane yg berminat & nak dptkan info psl kapkek yg sy aplot itu ari blhlah melayari http://www.kekkenit.blogspot.com tokey yg buat tuh namanya ecah, hp: 012-2649747..nanti ckp je member kpd juin..

adiosss..amigoss..sepontet..

Apr 10, 2009

NYUMMM..NYUMMMM

ahahhah..ape tgk2???..nak kecekle tuh, sori mori..tade2 nak bg korang rase dehh..sedap wooo..pg nih dlm kul 9 sy gi putrajaya (wismaputra) amik cupcake yg tlh sy oder kt member..sy oder 2 kotak..1 kotak utk besday si ain (esok 11.4), & 1 kotak lg utk dimentedarah ket opis..awal2 lg sy dah remind member soh letak icing byk2..


tgklah kengkawan!!..sedappppp

APESAL NIH

APESAL INTERNET CAM HAMPEH JE PG NIH....??????????????????????? APLOT2 GMBR, XMOH KUAR LAK..ORG ADA BENDA NAK DIENTRY KAN NIH..HUH!!

AKU MERINDUIMU..DING..DONGGG

Sejak terpandang wajahmu..hatiku merasa selaluuu..siapa diaa..yg bermain dimatakuu..ngeheheh..kengkawan..rindu tak kat kite???..kalo rindu mehler tatap gambar kite nih..entry kali nih mcm memoyokan diri dgn mensenap dirik sendirik..gitulah kekdahnya..motip??saje sho op...layannnnn




sekian, terima kasih...


Apr 6, 2009

ACARA NGABISKAN DUIT LAKI @ AMCORP MALL, PJ

haluu..haluu..haluu..hi kengkawan..betemu lg kite dlm rancangan 'BLOG BERSAMA KAK JUIN'..ayat cam juboq ayam ajork..okeh, entry kali nih nak cite ari sabtu lps dating dgn si azline, dia mai kl nak wat rakaman mandarin koz ari ahad dia ada kelas..lps kami gi umah member dia kat seksyen 7, sy trus pecut gi kl blk..pikir punya pikir nak lepak kat maner, so sy cdg nak gi amcorp mall jelah..dekat ngan umah pun..ishhhh rambang mater btoller kalo dah sampai kat sini..aktiviti utama kami ialah mengabiskan duit laki utk beli benda2 yg xder pekdahnya nih..jom kite selak..


sy beli BALL BLUSHER..motif?..sbb sy suke main 'ball'..ekekeke..alah ada diskaun 20%

iniler blusher dia..cantik wooo kaler dia..produk nih dr istanbul, turki..'no animals gelatine added'..elehhh, ko belilah ape2 produk pun juin wehh..rupe mcm tuh jgk! hoiii!! sape yg dengki tuh???

nih bj nih..lawa giler, sexy giler, secebis gitteww..i like!! murah aje..RM40..

erm..itulah jelah kengkawan rete yg sempat sy kumpulkan..lgipun kami pergi dah petang, ujan lak tuh nak blk..till then, byeeeeeeeeeeee

Mar 27, 2009

KEMALUAN DI PAGI JUMAAT

huwaaaaaaaaaaa..huwaaaaaaa kemaluan sape yer?..ahahhah kemaluan syler kengkawan..Jon kite selak..selak criterler, bkn selak kain sayer..

cite dia mcm nih kengkawan..pg tadi dlm kul 6.30 sy benti kat Shell di Bangsar nak isi myk..lps bentikan keter, sy menonong jer gi kat kaunter nak byr..bile konter tanye pam berapa, sy dgn megahnya ckp 'PAM NO.4, ISI 20 YER"...lps org kaunter leretkan kad bonuslink sayer (ahahhah ayat cam hampeh ), dgn langkah ala2 Claudia Shiffer sy pun pegiler ke pam no.4 nak isikan myk..Tetibaaaaaaaaa..

Eh! Apsal kete kancil aku lain??..Mane keter aku?..Aaaaaaaaaa aku dah silap pam..upe2nya kete aku kat pam no.6..huwaaaaaaaaa..dgn kemaluan yg tebal ( bkn tembam tau)..akupun gi blk ke konter, 'pakcik..saya punye kete kat pam.no.6, bkn 4..sy minta maaf'..Pakcik tuhpun menarik muke 18, jeling kt aku...ehehhehe


Mar 13, 2009

MAKAN JELAH KEJENYER!!!

hi kengkawan..monggo mampir..sy pun heranler, naper jer sy nih asik m'cekik jer kejenye..kat bilik nih dah mcm kedai 7-11 pun yer, kedai mini market As-Salam pun yer..keyboard berminyak, dgn serpihan2 makanan itu dah m'jd perkara biasa di ofis ini..ahhhh tak kisahler mak hayam gebuss, ada aku kisah??...ekekkekekek...cekidaut!!

minuman ruji sy bg golongan marhaen ini..ovaltine, nescafe 3in1 & utk lg sedap pepandai je letak lg creamer..ahhh tekak aku, bkn tekak korang..

hmmm.. oreo yg menyelerakan tekak sy..'putar', 'jilat', 'celup'..oh ye! intinya ialah coklat..mabelesss

pakar saiko mengatakan coklat merupakan terapi minda..ye ke??..bg sya terapi utk tekak adaler..ngehhehe


ye tuan/puan..gula2 harus ada yer di tmpt kite..diulangi GULA-GULA..bknnyer gula pasir, gula kabong, gula batu maupun digula-gulakan..hmmm tujuannye utk mengelakkan napas berbau..oiiii napas sape bau cam puaka nih??????????????


asam kecot jg tidak ketinggalan yer kengkawan..mane ler tau kot2 loya tahap maksima..lgpun asam ini tidak berminyak, so selamat dimakan ketika tgh menaip surat2 mahupun memo..

ekekekek..tgk je dah menyelerakan...blm rasa lagi..kehekehkeh..percayalah, rasanya sedaaaaaaaaaaappp sgt..tart nenas..mkn nyorok2, koz xnak pelawa dkt bos mahupun kwn2 opis..
ekceli byk lg stok2 mknan kat tmpt saye nih..tapi malas ahhh nak show off..ahahhah..motip??? xder motip pun walopun sy x pandai bikin itu kuih kacipap..ngheheheh jelezz mak hayam gebuss tau..



Mar 12, 2009

LAGU FEBERET SAYER..

hi kengkawan..kabare??..utk mengilangkan rase boring, N3 kali nih sy nak letak lagu feberet sayer..blh gakler nyanyi2 time buring..ayuhh..monggo mampir kengkawan..


KETULUSAN HATI - ANUAR ZAIN

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar, tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis, hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu..........................

Cintaku tak berdusta
tak mengenal ingkar, tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
kau benarkan kasihku....


Mar 6, 2009

SAYER DI 'TAG' OLEH DATIN SURIANI

hi kengkawan..kabare?..sbnrnya saya tak tau ape menatag 'ditag' tuh..tapi sy cubalah jgk atas permintaan datin suriani @ bakal saudagar jual tait unta tuh..dia ckp 'copy' 'paste' jekan..so sy buat jelah..meh kite tgk..cekidautttt...

Rules:It’s harder than it looks!Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions.They have to be real…nothing made up!If the person before you had the same first initial,you must use different answers.You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : FABOULOUS AWIN

2. A four Letter Word : FART

3. A boy's Name : FREDDY KRUGER ( org jahat dulu2 )

4. A girl's Name : FREIDA PINTOS

5. An occupation : FOGGING LADY

6. A colour : FEFEL ( ada kaler nih tau, byk sgt campuran kemikal dia..tuh yg xblh dipublishkan)

7. Something you'll wear : FOUNDATION (almaklumler muke x licin mcm era fazoro)

8. A food : FRIED CIKEN

9. Something found in the bathroom: FOOT SCRUB

10. A place : FUN FAIR

11. A reason for being late: FATHER N MOTHER IN LAW I DATANG PG TADI..

12. Something you'd shout : F**K ME HARDER BABY!!! OUCHHH..HOYEHH BABY!!

13. A movie title : FUN WITH 'DICK'

14. Something you drink : FANTA ORANGE

15. A band group & singer : FLYBAITS / FAUZIAH AMAT DAUT

16. An animal : FLIES

17. A street name : FULLSTOP (jln nih cume terdapat di jalan mati ajork)

18. A type of car : FERRARI-ENZO

19. The title of a song : FANTASIA BULAN MADUUUUUUUUUUUUUU - SEARCH

Hmmm..susah giler nak setelkan tag-mengetek nih..berpeluh jgk tiak nak memikirkannya..harap2 datin sue puas ati..ekekek penat mak hayam gebuss tauuu

Mar 5, 2009

APE YANG SAYA BELI???

hi kengkawan..kabare??..smlm sy pegi bookstore utk tinjau ape buku2 yg terbaru & terkini..nmpk mcm tak menarik ajork..tapi sy tetap jgk beli 2 buah novel thriller nih..memang best!..apepun kite berkenalan dulu dgn author novel nih..cekidaut..

Ramlee Awang Murshid merupakan seorang novelis thriller no.1 di Malaysia..Karya beliau byk memainkan aksi yang mendebarkan serta plot yg memutarkan fikiran sehingga ke akhir cerita. Kalo dibarat depa blh b'bangga dgn crite2 sherlock holmesnya..di Malaysia tdk kurang hebatnya..Ayuhhh kite serkap isi kandungan novel yg saya beli smlm..

Sinopsis: Satu pembunuhan bersiri gadis-gadis sedang berlaku di Sabah. Mayat-mayat yang ditemui oleh pihak polis didapati telah hilang mata dan buah pinggang. Ursula Gimbang, anak seorang tokoh korporat begitu risau adiknya, Janet yang tiba-tiba hilang menerima nasib yng sama. Apakah ia perbuatan manusia atau makhluk halus yang dikenali sebagai RANGGAU???

Oleh kerana Tuan Gimbang seorang tokoh yang terkenal, dia tidak mahu perkara itu dilaporkan kepada pihak polis. Sebaliknya dia menyarankan agar Ursula mengupah penyiasat persendirian, Dan, Urusula menemui Rusdi Salleh seorang penulis novel misteri kerana merasakan bahawa penulis itu mempunyai kebolehan menyiasat...

Komen: Seronok membacanya kerana diselitkan dengan dialek Brunai iaitu 1 dialek didaerah Papar, Sabah

Sinopsis: Atas nama cinta...mahligai impian itu dibina, Vila Sunyi menjadi mahar kasih Arif terhadap isterinya Karmila. Namun tragedi dahsyat memusnahkan kegembiraan yang dikecapi.

Beberapa tahun berlalu...villa yang ditinggalkan dikatakan berhantu. Jikon, seorang pemuda orang asli bagai digamit memasuki villa itu. Akhirnya dia menjadi korban pertama. Setelah itu, mistik vila itu tiba-tiba sepi. Masyarakat orang asli percaya sesuatu yang berada di situ sedang tidur. Tiada siapa berani mengusik. Jika ia terbangun maka pembunuhan pasti terjadi lagi.

Ema, seorang wanita masyarakat orang asli yang berpendidikan , secara diam-diam berusaha meneroka vila yang menjadi lambang cita Arif & Karmila itu, secara tidak sengaja dia telah 'membangunkan sesuatu' di dalam vila berkenaan. Arafat, abang Arif telah menugaskan beberapa orang yang dipercayai untuk membongkar misteri pembunuhan itu. Namun satu kuasa jahat telah memburu mereka sehingga mengancam nyawa. Tragedi silam berulang kembali!

Komen: Mereka yang 'jahat' sahaja dapat mengalami rahsia disebalik kisah berdarah di Vila Sunyi...sehingga tidak sanggup lagi untuk berbuat dosa.

Okeh..itu ajork yg dpt saya simpulkan dlm N3 kali ini..jumpe lagik